1) Slupky a jadérka obsahují resveratrol, který má protirakovinné účinky.
2) Křemík v hroznech zpevňuje pokožku, posiluje vlasy a nehty.
3) Díky vysokému obsahu vody a řadě cenných látek a vitamínů pomáhá v boji proti celulitidě.
4) Obsažená glukóza (hroznový cukr) se dostává rychle do krve a dodává tělu hodně energie.
5) Hroznové víno podporuje léčbu zánětů, takže pokud berete třeba antibiotika, vyplatí se ho zobat.
6) Snižuje hladinu cholesterolu, čímž chrání cévy.
7) Chrání před infarktem a náhlou mozkovou příhodou.
8) Uklidňuje nervy a odbourává pocit stresu a deprese.
9) Dokáže snížit pocit svalové únavy, takže je skvělou svačinkou třeba po cvičení.
10) Umí rozhýbat střeva, takže funguje i jako prevence proti zácpě.
11) Postará se také o rovnováhu vaší střevní flory a omezí hnilobné procesy způsobené masitou stravou.
12) Hrozny obsahují vitamin B, který stimuluje činnost nervů a mozku.
13) Vitamin C zvyšuje obranyschopnost organismu.
14) Vitamín F prospívá pleti, takže zůstane déle mladá a pružná.
15) Mangan obsažený v hroznech posiluje kosti a pomáhá správné funkci štítné žlázy.
16) Draslík pomůže zvládnout dietu nebo nepravidelnost v jídle.
17) Vysoký obsah železa svědčí lidem s anémií.
18) Hroznová jadérka jsou močopudná, takže uleví lidem trpícím otoky.
19) Výborné močopudné účinky v kombinaci s minerály a nízkým obsahem proteinů pomáhají při zánětu ledvin a dně.
20) Snižuje tvorbu krevních sraženin, proto se hodí pro nemocné po mrtvici.
S kefírem je nemíchejte!
Pozor! V kombinaci s některými jinými potravinami mohou hrozny podráždit žaludek. Nevhodné je míchat hroznové víno s kefírem, mlékem, perlivou vodou či alkoholem.