Vybrat si však může jednu z osmi nových čtyřmístných chatek, kde jedno lůžko přijde na 150 korun na noc. O nocleh je postaráno, ale co dál?

Inspektor Blesku přijel do chatové osady Na Skalkách v neděli. A bylo to k uzívání. Ve městě Nový Jičín, u kterého se chatky nachází, společenský život moc nekvete. Všechny obchody zavřené, většina restaurací taktéž, nikde ani noha. Ani v pondělí to nebylo o moc lepší. „Pro mladé lidi, co hledají zábavu, to není,“ říká šéfka ubytování Na Skalkách Helena Němečková.

Dva, maximálně tři dny

Místo se však dá doporučit lidem hledajícím klid a rodinám s dětmi. Ne však na dobu delší než dva až tři dny, protože pak se tam zaručeně začne nudit každý. Ve volných chvílích se dá navštívit dva kilometry vzdálená vodní nádrž Čertův mlýn či koupaliště s toboganem přímo v Novém Jičíně. Z muzeí a památek je největším lákadlem muzeum Tatry v deset kilometrů vzdálené Kopřivnici. K ubytování Na Skalkách patří ještě tenisový kurt a minigolfové hřiště.

Co se stravování týče, v penzionu, který k chatkám patří, vaří každý den deset jídel v rámci poledního menu. Ceny jídel se pohybují od 52 do 150 korun.

Nedostatkem areálu je, že u chatek v době návštěvy inspektora nefungovalo žádné osvětlení a noční pohyb po dřevěných schodech a okolí chatek byl dost nebezpečný. „Jsou tam ale čidla a mělo by to probliknout. Určitě to hnedka opravíme,“ ujišťuje šéfka ubytování Němečková.

K osmi čtyřlůžkovým chatkám také patří pouze dva záchody a dvě sprchy (pro každé pohlaví jedna místnost). Postavit jich víc není prý »z technických důvodů« možné. Škoda…

Název kempu: Chatová osada Na Skalkách
Adresa: Skalky 932, Nový Jičín
Cena za osobu: 150 Kč dospělý, 120 korun dítě
Cena za psa:
30 Kč
Cena za přívěs, obytné auto:
parkování zdarma
Cena za os. auto: parkování zdarma
Cena za motocykl: parkování zdarma
Teplá voda po celý den: ano
Elektrická přípojka: ano
Přípojka na kanalizaci: -
Zajištěna ostraha areálu: ne
Prodej potravin a hygienických
potřeb v areálu:
ne
Stravování v areálu: ano
Krytý prostor pro vaření:
ano
Sportoviště:
ano
Dětské hřiště: ano
Počet WC pro ženy:
1 (+1 v penzionu)
Počet WC pro muže: 1 (+1 v penzionu)
Počet sprch:
2 (+1 v penzionu)
Osvětlení v noci: ano (ale nefungovalo)
Hygiena: dvě hvězdy z pěti
Celkový dojem: tři hvězdy z pěti