Nové album s kytaristou Michalem Pavlíčkem natočili zpěvačka Bára Basiková, baskytarista Jiří Veselý a bubeník Klaudius Kryšpín. Texty se na něm podíleli Vlastimil Třešňák a Petr Kolečko.

Jediné vzpomínkové vystoupení Stromboli se odehrálo na scéně připomínající cirkusové šapitó se střídmým osvětlením. Vše zdůrazňovalo, že v tomto případě jde více než o show o muziku jako takovou. Vedle skladeb z debutového eponymního alba jako byla například Houpací židle na opuštěné terase představili Stromboli i písně Sandonorico a Back In The Castle z jejich druhého alba Shutdown.

"Já mám dnes svátek a lepší oslavu jsem si nemohla přát," prohlásila Basiková, která se ujala role moderátorky koncertu.

Prvním z vrcholů večera byl pro většinu vděčného publika příchod Viléma Čoka a baskytaristy Vladimíra Gumy Kulhánka v oblíbené písni Ó hory, ó hory. V další části koncertu došlo i na nové písně, jako například Tetování nebo Katova pomocnice. Diváci ocenili také emotivní přednes skladby Carmen. "To je teda masakr," komentoval jeden z posluchačů pěvecký výkon Pavlíčka a Basikové. V závěru koncertu Stromboli vsadili na osvědčené hity jako Veliké lalulá či Košilela.

Projekt Stromboli vznikl v době, kdy měl Pražský výběr, jehož byl Pavlíček členem, zakázanou činnost. Eponymní debutové album vyšlo v roce 1987. V roce 1988 emigrovali Kryšpín s Kašpárkovou do Austrálie, v sestavě je nahradili bubeník Jan Seidl a klávesista Roman Dragoun. Skupina pak natočila anglicky zpívané album Shutdown, které vyšlo v roce 1989.