Co je repas?

Repasování je proces, při kterém se zařízení obnoví do původního stavu. Drahé výkonné komponenty zůstávají původní, avšak jsou velmi důkladně testovány, aby bylo zaručeno, že repasovaný notebook bude ve 100 % funkčním stavu. Dalším krokem jsou kosmetické úpravy. Pokud jsou na notebooku nějaké části viditelně opotřebované, vymění se. Celé zařízení se vyčistí a výsledkem je notebook, u který je od nerozeznání od nového.

Autor: GIGACOMPUTER a.s.

Proč se koupě repasu vyplatí?

Notebooky, které se repasují, byly většinou využívány velkými společnostmi a bankovními institucemi, které si tyto výkonné a drahé stroje pořídily prostřednictvím leasingu. Po dvou letech pravidelného užívání jsou tato zařízení běžně vyměňována za novější modely a původní notebooky jsou následně odkupovány společnostmi specializujícími se na repasování. Repasují se pouze notebooky, které měly při pořízení hodnotu 20 000 Kč a výše. Tyto notebooky jsou vyrobeny z odolných materiálů, jako jsou slitina hořčíku, uhlíková vlákna nebo hliník, což jim zajišťuje dlouhou životnost a odolnost. Většinou disponují kvalitní klávesnicí, která umožňuje vysoký komfort při psaní, protože je optimalizovaná či podsvícená. Vyšší modely notebooků mají navíc lépe vyřešený odvod tepla, takže se nebudou přehřívat při používání. Navíc jsou vybaveny výkonným procesorem, rychlým SSD diskem, vyššími RAM či lepší grafickou kartou. Protože však byly repasovány, rapidně jim klesla cena, zatímco parametry zůstaly stejné. Pokud tedy máte omezený budget, za stejné peníze, co byste pořídili nový levný notebook s obstojnými parametry z nekvalitních materiálů, získáte nabušenou pracovní mašinu, která vám vydrží léta.

Autor: GIGACOMPUTER a.s.

Myslete na přírodu i peněženku

Příznivá cenovka je samozřejmě největším argumentem, proč nad koupí repasovaného notebooku uvažovat. Ve hře je ale i ekologická stránka věci. Repasování dává použité, ale plně funkční technice druhý život a výrazně tak přispívá k ochraně životního prostředí. Oproti pravidelnému obnovování novou technikou je to ekologičtější alternativa, která šetří přírodu. Při výrobě nových notebooků jsou totiž využívány kovy, jejichž těžba je pro celou planetu velmi náročná.

Autor: GIGACOMPUTER a.s.

Není repas jako repas

Možná vás tedy napadne, proč si rovnou nekoupit výkonný notebook na bazaru z druhé ruky. To je samozřejmě také možnost, ovšem u notebooku z bazaru vám nikdo nedá záruku, že zařízení bude skutečně fungovat. Nikdo notebook neotestuje, nevyčistí a už rozhodně vám na něj nedá záruku. Pozor si však musíte dát i v rámci internetových obchodů. Ne každý e-shop, který repasované notebooky nabízí, vám dá zařízení v top stavu. Každý solidní prodejce repasované IT techniky by měl své produkty kontrolovat, testovat a čistit. Samozřejmostí by měla být také plnohodnotná záruka. V rámci zákona na repasované zboží je záruka rok. Než tedy nakoupíte, určitě si internetový obchod pořádně prověřte, a to ideálně třeba na Heuréce, kam mohou psát pouze zákazníci, kteří v obchodě reálně nakoupí.

Autor: GIGACOMPUTER a.s.

Repas od GIGACOMPUTERU jako záruka kvality

GIGACOMPUTER je známý tím, že testuje každý jednotlivý kus. Všechna technika, která se do firmy dostane je zkontrolována, prověřena a pořádně vyčištěna. Zatímco u mnoha prodejců se čistí jen části, které jdou vidět, v GIGACOMPUTERU díky speciálním nástrojům čistí i vnitřek počítačů. Protože si díky tomu mohou stoprocentně stát za kvalitou repasovaných notebooků i počítačů, nabízí nadstandardní dvouletou záruku na všechnu IT techniku. Rádi vám také poradíme, jak třeba vybrat notebook pro dítě nebo do práce. Najdete u nás také nejenom repasovanou techniku, ale také předváděcí notebooky a počítače. Všechna zařízení jsou navíc na přepravu balena do speciálních odolných krabic, které zabraňují případnému poškození při přepravě. Přidejte se k tisícům spokojených zákazníků na Heuréce a pořiďte si repasovaný notebook.