Jak fungují multifokální brýle?

Kvalitní multifokální brýle oceníte hlavně tehdy, když máte kombinovanou oční vadu, střídáte více druhů brýlí nebo potřebujete v průběhu dne přeostřovat na více vzdáleností. Tyto brýle totiž mají několik zón, které zajišťují ostré vidění na různé vzdálenosti. Protože přechody mezi zónami jsou plynulé, je jich nošení praktické i při pohybu nebo v autě. Navíc si vystačíte pouze s jedněmi brýlemi, takže u sebe nebudete muset neustále nosit všechna pouzdra a střídat různé druhy dioptrických brýlí podle dané situace.

Pro koho jsou multifokální brýle určené?

Multifokální brýle oceníte zejména:

  • při řízení, protože dobře uvidíte na silnici, cedule u cesty i přístrojovou desku automobilu,
  • při práci na počítači, protože díky nim budete moci očima snadno přecházet mezi klávesnicí, monitorem a kolegy v okolí.

Jednoduše se dá říci, že multifokální brýle jsou vhodné pro všechny činnosti, při kterých musíte přeostřovat z jednoho předmětu na druhý v různých vzdálenostech.

Vyrábějí se vždy přesně na míru nositeli, aby dávaly za všech okolností perfektní podporu.

Lze nosit multifokální brýle místo slunečních?

Multifokální brýle lze, stejně jako standardní jednoohniskové dioptrické brýle, vyrobit s tmavými skly nebo v samozabarvovací úpravě. To znamená, že zabarvení čoček se bude přizpůsobovat denní době, intenzitě slunečního svitu a UV záření.

Cena multifokálních brýlí

Zajímá vás, jak je to s cenou? Jak jsme již v úvodu naznačili, koupí multifokálních brýlí se vyhnete nákupu dvou až tří různých druhů dioptrických brýlí. Počítejte tedy s tím, že jejich pořizovací cena je vyšší oproti těm klasickým. Tyto speciální dioptrické brýle má v nabídce každá kvalitní optika nebo e-shop.

Autor: Shutterstock

Trápí vás víc očních vad, nosíte více než jedny dioptrické brýle a pozorujete na sobě, že se vám začíná zhoršovat vidění na blízko? Usnadnění každodenních úkonů vám přinesou multifokální brýle!