Skořápky frčí po celém světě odnepaměti Znali je už staří Řekové a Římané a v dnešní době na ně běžně narazíte v Paříži, Barceloně, Londýně, dokonce i v Praze. Tři skořápky, jeden míček a nad nimi vzrušený chumel lidí. Tady je kulička, tady není kulička, kde je kulička? Správně, pane, uprostřed, vyhráváte 10 eur. Že byste si hned zahráli taky? Vteřinku! Radíme dobře, rozmyslete si to.

Princip skořápek je možná jednoduchý a férový, na pouliční variantě ale férového není ani ň. Skořápkáři na vás vysypou z rukávu celou sadu divadelních a psychologických triků a nakonec vás oberou. Hned potom, co vás navnadí nastrčená „volavka“ a sami vyhrajete pár zahřívacích kol. A když přeci jen není po jejich, začnou do vás strkat, nebo se rovnou rozprchnou. S vašimi penězi v kapse.

V některých městech, třeba v New Yorku, místo skořápek s míčkem frčí varianta s kartami „najdi královnu“. Jde ovšem o úplně tu samou hru a ty samé fígle, jen s jinými proprietami. Takže když už, skořápky si zahrajte s kamarády na párty nebo doma s dětmi. Bude to zábava a výzva pro obě strany: pro skořápkáře i pro hráče.

Na poutích a trzích jede pouliční ruleta

Protože stolní ruleta je na pouliční hraní trochu nepraktická, u stánků na poutích a trzích upřednostňují nástěnnou verzi. Takové kolo štěstí podobné tomu, které dlouhá léta hrálo hlavní roli v reklamě na nejmenované zahradnictví. Vsadíte na červenou nebo černou, případně na konkrétní číslo, pouliční krupiér roztočí kolo a vy se modlíte, ať to padne.

Na rozdíl od skořápek u pouliční rulety provozovatel tolik nespoléhá na hbité prsty a na své kumpány. Teoreticky si vystačí s matematickou pravděpodobností, která je u rulety díky zelené nule nakloněna v neprospěch hráče – v kasinu i na ulici. Zároveň si ale nikdy nemůžete být opravdu jistí, že kolo není „cinklé“. Taková jistota je jen v oficiálních kasinech.

Něco pro tvrdé nátury: kohoutí zápasy

Jakmile se v aréně střetnou dva kohouti, je jasné, že minimálně jeden z nich se z ní živý nevrátí. Většinou se bojuje, dokud jeden z kohoutů nezabije toho druhého. A je celkem pravděpodobné, že na vyčerpání a vnitřní zraněním nakonec pojde i „vítěz“. Radost z výhry a odměny tak bude mít jen jeho majitel. A možná i vy, když si vsadíte na správného kohouta. Ozbrojení kohouti ale mohou být nebezpeční i vůči přihlížejícím divákům. Šli byste na takovou podívanou?

Věřte nevěřte, na Filipínách, nebo třeba v Dominikánské republice jsou kohoutí zápasy u místních obyvatel stejně populární jako fotbal v Londýně nebo opera ve Vídni. Navzdory tomu, že pro spoustu lidí z Evropy nebo Severní Ameriky jde o barbarskou a krutou kratochvíli, která nepatří do 21. století (a proto jsou také leckde, včetně České republiky, zákonem zakázané).

Když už hrát, tak radši oficiálně

Jak vidíte, existuje spousta dobrých důvodů, proč si pouliční hazard raději odpustit. Když už máte chuť si zahrát, je to lepší legálně a online, z vlastního počítače nebo mobilu. Třeba na stránkách Sazka Hry teď za registraci můžete dostat casino bonus do začátku. I při hraní přes internet ovšem myslete na to, aby vaše hráčská vášeň zůstala v rozumných mezích. Hrajte s rozumem.