Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Apple odhalil hi-tech novinky: MacBooky Pro se superčipy a voděodolná sluchátka!

/
  • Apple odhalil očekávané novinky.
    18. října 2021 ● 21:12

    Budoucnost se blíží mílovými kroky. Příznivci počítačů Mac a výrobků od technologického gigantu Apple celkově se v pondělí 18. října 2021 dočkali několika zajímavých odhalení. Tím nejsilnějším bylo jistě představení výkonných laptopů MacBook Pro se superčipy v útrobách a nové generace sluchátek AirPods. Ty budou dokonce potu a voděodolné.

  • 1.

    Trefný start

    Prezentace začala vtipně zapnutím starého iMacu. Z žertíku se ale vyklubalo zajímavé video se skladatelem, který používá k samplování zvuky Apple výrobků. Zanedlouho už kamera zabrala Apple Park, v němž začal keynote sám šéf Applu Tim Cook, který patří k nejvýznamnějším lidem pohybujícím se ve světě moderních technologií.

  • 2.

    Předplatné Voice Plan a lepší integrace Siri

    Apple představil nové hudební předplatné Voice Plan a lepší integraci hlasové asistentky Siri, kterou znají uživatelé z chytrých telefonů iPhone, tabletů iPad i počítačů Mac. Nově s ní bude možné získat přístup k naprosto veškeré hudbě ze streamovací služby Apple Music. Předplatné Voice Plan bude stát necelých 5 dolarů měsíčně. Služba však bohužel nebude zatím dostupná v Česku.

  • 3.

    Barevné HomePody Mini

    Chytré reproduktory HomePod Mini budou nově dostupné v pěti nových barevných provedeních. Jejich cena zůstane na 99 dolarech. V Česku se prodávají za cca 2600 Kč. Na trhu se nové barevné variace objeví v listopadu.

  • 4.

    AirPods nové generace

    AirPods nové generace budou mít nové ovládací prvky, pozměněný design a funkci Spatial Audio. Díky ní má posluchač pocit plně trojrozměrného zvuku. Bezdrátová sluchátka budou potu i voděodolná. Vydržet by měla na jedno plné nabití neuvěřitelných 30 hodin poslechu. Nová sluchátka se začnou prodávat příští týden za cenu 179 dolarů (3900 Kč).

  • 5.

    Nové MacBooky Pro se superčipy M1 Pro a M1 Max

    Představena byla i dlouho očekávaná nová generace MacBooků Pro. Menší verze bude mít velikost obrazovky 14 palců (35,6 cm), větší 16 (40,6 cm). Displeje Retina byly vylepšeny tak, že barvy by měly být ještě jasnější a černá kontrastnější. Obnovovací frekvence dosáhne až 120 hz, což ocení vývojáři, grafici i hráči videoher. Okolní rámečky se navíc zmenšily na 3,5 milimetru. Rozlišení kamery se zvýšilo a nyní dosáhne 1080p. Pro komunikaci poslouží také 3 mikrofony s až o 60 % menším šumem. V menším MacBooku Pro se bude nacházet 6 reproduktorů, u většího to bude rovnou 8.

    Podpora Dolby Atmos a Spatial Audio se stane samozřejmostí. Menším šokem bylo představení ne jednoho, ale hned dvou superčipů, které budou laptopy pohánět. Jejich procesory jsou dokonce dvakrát rychlejší než Intel Core i9, jenž se nacházel v MacBooku Pro předchozí generace. Uživatelé si budou moci vybrat, který superčip zvolí. To se samozřejmě odrazí na ceně. Ta bude začínat na 1999 dolarech (43 900 Kč) u menšího modelu a 2499 dolarech (54 800 Kč) u většího. Na trh dorazí příští týden.

  • 6.

    Kompletní prezentace

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy