Všechny přítomné hráče i novináře pozdravil ze vzkazu na televizi s vysokým rozlišením fotbalista Michal Kadlec, který se také dostal na obal hry společně s uznávaným čarodějem s míčem Lionelem Messim. „Je vidět, že je FIFA čím dál tím populárnější i v Česku,“ řekl český reprezentant.

FIFA 14 plná novinek

Největšími novinkami aktuálního ročníku FIFA budou technologie Čistá střela, díky které virtuální fotbalisté střílí na branku v reálné fyzice jako skuteční hráči. Další zajímavou funkcí je Krytí míče. Jde o intuitivní mechaniku, díky níž je hráč schopen odstavit soupeře od míče a zamezit mu na něj dosáhnout, i když se pohybuje jakoukoli rychlostí. Zajímavou možností jsou i kooperativní šampionáty.

Chytřejší spoluhráči

Týmová inteligence spoluhráčů prošla razantními vylepšeními. Lépe nadbíhají, brání si prostor před protihráči. Změnou prošla i samotná fyzika míče, která je reálnější než kdykoliv předtím. FIFA 14 je kompletně v češtině,  včetně dabovaného komentáře. K dostání bude 26. září na PC, Xbox 360, PlayStation 3 a spoustě dalších platforem včetně mobilních systémů iOS a Android. Ve vývoji jsou i verze pro Xbox One a PlayStation 4.

NHL 14 s přepracovanými bitkami

Redaktor Blesk.cz si vyzkoušel i nové NHL 14, které k jeho potěšení nabízelo i českou extraligu. Hra je vybavena českými titulky, nabízí světové ligy, perfektní ovládání, kterému vévodí střela analogovou páčkou, a kompletně předělané bitky. Ty využívají engine známé boxerské série Fight Night. Ke konfliktům bude docházet častěji. NHL 14 vyjde pro všechny hlavní systémy již 12. září!

Fotogalerie
12 fotografií