Medal of Honor Warfighter není žádnou novinkou, ale protože série patří k těm nejslavnějším v historii videoher, rozhodli jsme se mu podívat na zoubek. Zvláště proto, že poslední díl neměl komerční úspěch a schytal velkou kritiku.

Válečná mýdlová opera

Příběh se zaměřuje na osudy členů jednotky Navy SEALs, kteří se vydají do bojů zmítané Bosny, Pákistánu, Filipín a Somálska. Hlavní hrdina Preacher se potýká s rodinnými problémy. Jeho žena má po krk tajných misí, obav o vojákův život a toho, že s ní a dcerkou tráví tak málo času. Hru doprovázejí filmové videosekvence, které jsou naprosto nechtěné a působí úplně mimo mísu. Příběh je tragický a vypadá jako mix patriotického amerického filmu a mýdlové opery.

Jako střílečka O.K.

Jako střílečka Warfighter neselhává, ale ničím nepřekvapuje a nevybočuje z davu. Úrovně jsou lineární, prostředí neinteraktivní a umělá inteligence nepřátel na průměrné úrovni. Akce je zábavná, ale jde o jednohubku. Příjemný pocit z vypálených kulek po chvíli omrzí. K dispozici je slušný zbrojní arzenál, který potěší každého, kdo si rád zastřílí. Trochu přihlouple působí po chvíli sekvence s vyrážením dveří a likvidováním protivníků ve zpomaleném čase. Postupem času odemknete několik nových způsobů, jako například s brokovnicí nebo bombou, kterou na dveře přilepíte.

A padej k zemi! Vizuálně hra zaujme, ale o extratřídu nejde.
Autor: Electronic Arts

Skvělá schovávaná v autě

Ovládat budete na dálku i těžce ozbrojeného drona, střílet budete z vrtulníku i lodě. Rozptýlení je několik a překvapivě zábavné jsou jízdní sekvence, při kterých zažijete adrenalinové honičky. Tím nejvíc inovativním prvkem hry je kradmá pasáž ve vozidle. Nepřátelé vás nesmí vidět, takže musíte zajíždět do postraních uliček a schovávat se ve stínu. Kampaň vydrží zhruba na 6 až 7 hodin, podle zvolené obtížnosti. I když Warfighter po dohrání neurazí, zopakovat si ho již znovu chtít nebudete.

Střelba z vrtulníku je zábava
Autor: Electronic Arts

Zábava na síti

Chybět nemůže online multiplayer až pro 20 hráčů, který zde není přítomný jen do počtu. Za získané zkušenosti můžete vylepšovat zbraně nebo měnit zevnějšek. K dispozici jsou klasické režimy jako deathmatch, ale i boj o zóny, režim homerun, ve kterém s jedním životem musíte donést americkou vlajku do cíle, nebo fireteam. Jde o kooperativní mód, ve kterém musíte úkoly plnit s živým partnerem, krýt mu záda a spolupracovat. Multiplayer je zábavný, ale na rozdíl od série Call of Duty u něj měsíce nevydržíte. Stejně tak sáze Medal of Honor oproti jejímu největšímu konkurentovi přesun do moderní doby neprospěl.

Fotogalerie
6 fotografií

Už to není to, co bývávalo

Vizuálně je hra v pořádku, ostatně používá moderní grafický engine Frostbite 2 známý z Battlefield 3. Jenže kvalita grafiky Warfighteru rozhodně nedosahuje jeho vizuálních orgií. Poslední díl Medal of Honor není žádný odpad, jde o průměrnou střílečku, která se setkala s tak negativními reakcemi zejména proto, že původní díly byly kvalitou úplně někde jinde. Pokud si chcete bezmyšlenkovitě zastřílet, své choutky ukojíte, ale na trhu je spousta zábavnějších kousků.

Hodnocení Blesk.cz: 5/10

 

Plusy:

Akce neurazí

Jízdní sekvence, střílení z dronu i vrtulníku

Nápaditá úroveň se schováváním v autě

Multiplayer pobaví

 

Minusy: 

Ze všech stran jde o průměr

Stupidní příběh

Nedosahuje kvalit předchůdců

Vykopávání dveří se rychle okouká

Příliš lineární

Opakované hraní nehrozí

 

Infobox

Datum vydání:  26. říjen 2012

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 499 Kč

Výrobce: Danger Close Games

Vydavatel: Electronic Arts

Distributor v ČR: Electronic Arts

Jazyk: AJ