Halo vás postaví do role jedné z nejvýznamnějších postav světa videoher – Master Chiefa. V roli supervojáka elitního programu Spartan II se musíte postarat, aby se umělá inteligence Cortana nedostala do rukou Covenantu – nepřátelského spolčení mimozemských ras.  Brzy přistanete na neznámém prstenci Halo, mimozemšťané vám však jsou v patách. 

Multiplayer využívá grafický engine hry Halo: Reach
Autor: Microsoft

Halo: Combat Evolved Anniversary se odehrává v atraktivním sci-fi prostředí, v boji vám pomůže jak celá řada lidských zbraní (pistole, brokovnice, odstřelovačka, raketomet, automatická puška), tak těch mimozemských, které většinou pálí laser. Výjimkou je needler, zbraň, která vystřeluje jehlice. Design levelů je v případě otevřených prostor dechberoucí, jsou totiž rozlehlé a radost na ně pohledět. Při soubojích v interiérech už to takový med není, protože přece jenom – Halo je deset let stará hra a zub času se na ní podepsal.

Dva grafické kabátky

Halo: Combat Evolved Anniversary přináší kompletně nový, předělaný grafický engine, takže si můžete prohlédnout známé lokace v novém provedení. Mezi starou a novou grafikou lze navíc libovolně přepínat, takže uvidíte desetiletý technologický rozdíl. I když je nový grafický kabát samozřejmě propracovanější a detailnější, než tomu bylo v případě původní hry, standardům dnešních videoher však nedostačuje a při srovnání s největšími grafickými peckami současnosti pokulhává. Předělané hudební stránce však nelze vytknout zhola nic. Skladatel Martin O'Donnell přepracoval některé své motivy a skladby, takže zní mnohem moderněji.

V remaku Halo se chopíte role Master Chiefa, geneticky a technologicky vylepšeného vojáka
Autor: Microsoft

Novinky menšího kalibru

Mimo nový grafický engine nabízí hra možnost online kooperace, která byla v původní hře možná pouze na rozdělené obrazovce.  K dispozici jsou oblečky Master Chiefa pro vaše avatary, ve hře jsou rozmístěny terminály, které více odhalují příběhové pozadí a hra podporuje Kinect. Pokud zařvete granát, Master Chief opravdu na nepřítele hodí granát.

Nový kompetitivní multiplayer (v enginu Halo: Reach) přináší šest předělaných map z prvních dvou dílů Halo a jednu pro režim Firefight. V něm bojujete proti po sobě útočících zástupech Covenantů. Předělaný a nový obsah potěší, ale přesto se na Blesk.cz nemůžeme zbavit dojmu, že by si hra typu Halo zasloužila o něco povedenější předělávku. Pokud jste však tuto hru ještě nikdy nehráli, pravděpodobně už nebudete mít lepší příležitost, než s Halo: Combat Evolved Anniversary.

Fotogalerie
6 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:
Více příběhu
Nové mapy do multiplayeru
Možnost přepínat mezi grafikou
Stále skvělá zábava
 
Minusy:
Nová grafika působí zastarale
Více novinek by neškodilo
Zub času je na hře znát
 
Infobox
Datum vydání: 15.listopad 2011
Platformy: Xbox 360
Cena: 1290 Kč
Distributor: Microsoft
Jazyk: AJ