Ohlášená novinka je přímým pokračováním Call of Duty: Black Ops z roku 2010. To se odehrávalo v letech 1945 až 1968 a hlavním tématem byla studená válka. Druhý díl se z počátku bude odehrávat v osmdesátých letech a hlavním hrdinou se stane opět agent Alex Mason. Brzy se však děj přesune až do roku 2025, kde se bude po většinu času hra odehrávat.

Video
Video se připravuje ...

Call of Duty: Black Ops II odhaleno Activision

Blízká budoucnost poprvé

Původně se série Call of Duty odehrávala výhradně v období druhé světové války. S podsérií Modern Warfare se ale děj přenesl do současnosti, a tak bylo jen otázkou času, kdy se s Call of Duty podíváme i do budoucnosti. Překvapení je, že se tak stane s druhým dílem Black Ops. Studená válka však bude předvojem událostí v roce 2025, kdy terorista Raul Menendez rozpoutá válku mezi Spojenými státy a Čínou. Je na Davidu Masonovi, synovi protagonisty prvního dílu, aby se vypořádal na bojištích budoucnosti s protivníky, ať už živými nebo robotickými. Z předchozího dílu se vrací i seržant Frank Woods, který bude vyprávět prostřednictvím historek celý příběh.

Hlavním hrdinou hry je David Mason, syn protagonisty prvního dílu
Autor: Activision

Bojiště plné techniky

Zasazení do blízké budoucnosti s sebou nese také změnu technologií, které vám ve hře přijdou do rukou. Samozřejmostí jsou střelné zbraně, ale usednete za ovládání bezpilotních leteckých i pozemních robotů. Podíváte se ale i do kokpitu skutečných letadel, pozemních vozidel, a jak už JE u novodobých dílů Call of Duty zvykem, dojde také na likvidování pozemních cílů z bombardéru. Trailer však odhalil, že v některé ze zemí Blízkého východu usednete do sedla koně. Hra by měla poprvé v historii série obsahovat i otevřenější úrovně, nejenom lineární koridory. Vývojáři z Treyarch také slibují, že v druhém díle Black Ops narazíme na situace, ve kterých se bude hráč muset rozhodnout a jeho volba ovlivní následující události.

Fotogalerie
4 fotografie

Vrátí se i nemrtví

Populární režim Zombies, který se objevil jak v předcházejících Black Ops, tak v předcházejícím díle Treyarchu Call of Duty: World at War. Tentokrát však nepůjde o čistě online hříčku, ve které musí hráči likvidovat zástupy nemrtvých, bránit svou základnu a za utržené body nakupovat nové a silnější zbraně. Nyníbudou mít zombie vlastní režim kampaně. Treyarch zároveň přislíbil, že online hra bude obsahovat nové režimy a půjde o nejvíc zombie Call of Duty ze všech dosud vydaných dílů. Hra je ve vývoji pro konzole Xbox 360, PlayStation 3 a počítače. Vyjít by měla už letos 13. listopadu, tradičně před Vánoci.