Hlavní příběh se točí kolem Batmanova úhlavního protivníka Jokera, který umírá po infikaci záhadným virem. Je ale právě na temném rytířovi, aby mu lék obstaral. Kriminální šprýmař Joker se s ním totiž podělil o svou krev, takže ani maskovanému hrdinovi nezbývá příliš času…

Kočičí žena je jednou z dalších hratelných postav
Autor: Cenega

Komiksový svět s úžasnými postavami

Herní svět je pětkrát větší než minule. Batman: Arkham City je totiž hrou v otevřeném světě, kde se sami můžete rozhodnou, co budete dělat a co budete chtít splnit. Přesto, že je její svět velký, není natolik obrovský, abyste se v něm ztratili. Na každém kroku je navíc co dělat. V městě jsou ukryty Hádankářovi trofeje ke sbírání a mimo hlavní příběhovou linii je herní svět plný vedlejších úkolů, jejichž plnění zabere dlouhé hodiny. Hra se navíc po dohrání kampaně uloží a je možné pokračovat s již získanými vylepšeními a vy tak můžete splnit vedlejší úkoly, které vám dosud utekly. Souboje s nepřáteli jsou ale těžší. Co ze hry dělá nezapomenutelné dílo, jsou její postavy a jejich dabing. Nejenom samotný Batman, ale i Kočičí žena, Tučňák, Hádankář, Dvě-Tváře a samozřejmě Joker namluvený Markem Hamillem, jsou neuvěřitelní charaktery, jenž nemá obdoby.

Batman si poradí i s převahou, boje s více nepřáteli najednou jsou jeho denním chlebem
Autor: Cenega

Mlácení pěstmi i kradmé likvidování

Batman: Arkham City kombinuje akční hratelnost s kradmými prvky známé ze stealth her. Temný rytíř je drsným bojovníkem, pěsti a kopy rozdává na všechny strany a je schopen si poradit i se značnou početní převahou. Ve hře je jedno tlačítko určené útokům, zatímco další je věnováno protiúderům. I s těmito dvěma dokážete však rozpoutat hotové peklo, skolit dva nepřátele najednou nebo provádět rozsáhlé kombo-sekvence. Proti ozbrojeným zlounům je však mnohdy lepší použít kradmou techniku. Spustit se seshora na jeho záda, zezadu ho tiše skolit nebo ho jinak překvapit. Namísto boje pak stačí jedna či dvě rány. Některé lokace navíc přímo vyzývají k ukrytí v podlaze nebo k zavěšení na římse a shození protivníka do propasti. Batman: Arkham City je extrémně nápaditá hra a nabízí spoustu možností, jak si s nastalým problémem poradit. Ke slovu se přihlásí i pátrání, a to v místech, kdy je zapotřebí skenerem prohlédnout místo činu kvůli důkazům.

Fotogalerie
6 fotografií

Pomůcky temného rytíře

Nebyl by to Batman, aby po ruce neměl vystřelovací lano, kterým se zavěšuje na budovy. Nedílnou součástí jeho kostýmu je i plášť, kterým může ve vzduchu ladně plachtit. V superhrdinově výbavě je toho však mnohem více. S hackovacím zařízením lze otevřít zamčené zámky, kouřová bomba se zase hodí, když rychle potřebujete opustit místo nepozorováni. Batarang lze ovládat i dálkově a zasáhnout s ním na dálku nepřítele nebo důležité tlačítko. S dalším zařízením rušícím elektrické signály můžete vyřadit z provozu i zbraně nepřátel. Ledové zařízení Mr. Freeze se zase hodí v případě, že potřebujete zmrazit horkou páru nebo na vodě vytvořit led, abyste po něm mohli projít. Každé zařízení je multifunkční a nejednou přijde vhod. Za poražené nepřátele, vyřešené hádanky a plnění úkolů navíc získává Batman zkušenosti, takže můžete vylepšit jeho bojové schopnosti, získat nové chvaty nebo zvýšit účinnost právě jeho pomůcek.

Video
Video se připravuje ...

Batman: Arkham City Cenega

Adept na nejlepší komiksovou hru

Mimo vedlejších úkolů jsou přítomny i Hádankářovi výzvy, série speciálních odemykatelných úkolů, v nichž si můžete měnit dokonce herní podmínky. Další ukázkou báječnosti hry je další hratelná postava Kočičí ženy, která má odlišné schopnosti a jiný příběh, který se proplétá s Batmanovým. Pokud si ale nepořídíte hru jako novou, budete si Kočičí ženu muset dokoupit z online obchodu. Stahovatelného obsahu do hry je ale samozřejmě více, včetně dalších postav.  Batman: Arkham City je nesmírně zábavnou dobrodružnou hrou, která vydrží na déle jak 20 hodin, pokud v ní budete mít chtít splněno vše. A že toho je. Vizuální podoba hry vás navíc dostane do kolen, Gotham je správně temný, je v něm přesto spousta detailů, animace postav nemá chybu a na hru je prostě radost pohledět. To samé platí i o hudbě.  Batman: Arkham City ukazuje, jak má vypadat správná komiksová adaptace, vylepšené pokračování i výborná videohra zároveň!

Hodnocení Blesk.cz: 9/10

Plusy:

Skvělý příběh s nezapomenutelnými postavami

Spousta obsahu, včetně vedlejších misí a postav

Vylepšování atributů

Audiovizuální zážitek

Nadstandardní životnost

Minusy:

Hra žádné velké minusy nemá

Infobox

Datum vydání: 21. říjen 2011

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 1349 Kč (konzole), 999 Kč (PC)

Výrobce: Rocksteady Studios

Vydavatel: Warner Bros. Interactive

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ