Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Velký test pohybových videoher: Hubneme u sportu & fitness

/
  • U her nemusíte jen sedět a hrát, ale taktéž se hýbat a hubnout!
    15. prosince 2011 ● 00:00

    Pohybových her zaměřených na sport nebo fitness je na trhu nepřeberné množství. Které z nich však slouží jen k pobavení hráčů a u kterých je naopak možné zhubnout a vytvarovat si postavu? Blesk.cz oblékl sportovní trikot, zapojil Xbox 360 i PlayStation 3 a nejnovější sportovní i fitness hry podrobil důkladnému testu! Víme tak, u kterých her opravdu zhubnete.

  • 1.

    Move Fitness

    Platforma: PlayStation 3

    Pohybové ovládání: Move + PlayStation Eye

    Video
    Video se připravuje ...

    Move Fitness - hubnutí pro PlayStation 3 Sony

    Tento titul je založený vyloženě na fitness, takže by o jeho pořízení měli uvažovat ti, kteří chtějí opravdu zhubnout. Na počátku hry je zapotřebí vyplnit všechny údaje, jako výšku, váhu, věk a pohlaví. Zvolíte si taktéž vlastního trenéra, který vás pak bude po zbytek hry motivovat k co nejlepším výkonům. Ke spuštění potřebujete bohužel rovnou dva Move ovladače, díky kterým hra sleduje pohyb vašich rukou. Zvolit si pak můžete sestavené programy, při jejichž cvičení se můžete vypracovat k silným ramenům, pažím nebo naopak hubenější postavě. Po výběru programu vám hra sestaví jednotlivá cvičení. Mezi ty patří střelba míčem na koš, boxování se sparing partnerem a spousta aerobikových cviků. Cvičení je však jen 28, což oproti konkurenci není zas tolik. Bohužel také ke hraní hry potřebujete dostatek prostoru skoro jak v tělocvičně. Před kamerou potřebujete prostor alespoň tři metry.

    Trefováním do figuríny posílíte paže
    Autor: Sony

    Zábavnost: 5/10

    Index pohybu: 7/10

    Hodnocení: 6/10

  • 2.

    After Hours Athletes

    Platforma: PlayStation 3

    Pohybové ovládání: Move + PlayStation Eye

    Video
    Video se připravuje ...

    After Hours Athletes je sbírkou "hospodských" her Sony

    Tento titul není bohužel ničím novým, jedná se pouze o kompilaci tří starších sportovně laděných her na Blu-ray disku. Všechny tyto hry bylo doposud možné stáhnout pouze z online služby PlayStation Network. Bohužel jsou na disku jen tři hry, pouze tři hry!!! A to je setsakramentsky málo. Všechny zmíněné hry jsou také „hospodského“ ražení, takže pokud se chcete u hraní pořádně zapotit nebo hubnout, porozhlédněte se po jiných, v tomto článku recenzovaných hrách. High Velocity Bowling je podprůměrně zpracovaným bowlingem, kde nejdříve rozhodujete o směru vrhu a teprve poté hodíte koulí. K výběru je řada obscénních postav. Top Darts jsou klasické hospodské šipky s příjemnou grafikou. Ovládání je fajn a při hře více hráčů se můžete i pobavit, nejde však o nic speciálního. Hustle Kings je však příjemnou a překvapivě reálnou hrou, která v sobě ukrývá kulečník i pool. Pokud tedy rádi šťoucháte do koulí, tahle hra vás pobaví. Jako celek ale ostudné.

    Bowling v After Hours Athletes není zábava. Skoro nic v této kompilaci není.
    Autor: Sony

    Zábavnost: 3/10

    Index pohybu: 2/10

    Hodnocení: 3/10

  • 3.

    Your Shape: Fitness Evolved 2012

    Platforma: Xbox 360

    Pohybové ovládání: Kinect

    Video
    Video se připravuje ...

    Nový Your Shape je skvělou fitness hrou ConQuest

    Již od prvního spuštění Your Shape: Fitness Evolved 2012 je jasné, že tahle hra to s cvičením myslí vážně. Staví na základech hry, která vyšla loni. Cvičení je ale nyní mnohem více! Nový Your Shape po celou dobu snímá Kinectem vaši postavu, kterou přenáší rovnou přímo na obrazovku. Nevidíte tak svůj obrys nebo anonymního panáčka, ale přímo sebe jak cvičíte! K dispozici jsou nejrůznější pohybové aktivity, které vás zahřejí a dobře tak poslouží k rozcvičení. Mezi tyto aktivity patří kopání do míče, hula hop nebo nejrůznější hry s míči. Hra od prvního spuštění počítá vámi spálené kalorie, které zobrazí na obrazovce a vyzve vás k jejich zlikvidování. Pěstí. Jasně tak vidíte úspěšnost svého cvičení. Samotné cviky jsou rozděleny na jednotlivé části těla, stejně jako na rýsování postavy a redukci váhy. Všechny úkony předcvičují trenéři a za perfektně pohybově provedené cviky budete odměněni. Vaši přátelé připojení prostřednictvím Xbox Live vás při cvičení navíc mohou pobízet. U této hry se pobavíte, zapotíte, a pokud vytrváte, tak i zhubnete. Někdy se ale pořádně nadřete!

    I při skákání přes virtuální švihadlo vás mohou kamarádi, kteří jsou online povzbuzovat
    Autor: ConQuest

    Zábavnost: 8/10

    Index pohybu: 10/10

    Hodnocení: 8/10

  • 4.

    Kinect Sports Season Two

    Platforma: Xbox 360

    Pohybové ovládání: Kinect

    Video
    Video se připravuje ...

    Kolekce šesti sportovních her, to jsou druhé Kinect Sports Microsoft

    Druhá sezóna sportů pro Kinect není hrou, která se snaží o to, aby její hráči zhubli. Jde o zábavnou kolekci několika sportů určených pro pohybové ovládání. Hráči namísto herních postav používají Avatary, tedy postavy, které si stvořili pro svůj Xbox 360 profil. K výběru je zábavný tenis, který pro zpracování pohybovým ovládáním přímo vyzývá. Hra dobře reaguje na vaše odpaly a kvůli zábavnosti nevyžaduje maximální přesnost a něco vám i odpustí. Americký fotbal je překvapivě komplexní, tedy na poměry hry pro Kinect. Čeká vás vhazování, kopání i běh s míčem na touchdown. To samé platí o baseballu, kde hráč nadhazuje, odpaluje, běhá i sklouzává na metu. Při lyžování je důležité nabrat směr a pro zrychlení se přikrčit. Pozor ale na skoky! Golf je zábavný a skvěle hratelný díky své jednoduchosti. Jenom šipky působí v této kolekci trochu navíc. K ovládání Kinect Sport Season Two využijete nejen své vlastní tělo, ale i hlas.

    Tenis je nejzábavnější hrou v Kinect Sports Season Two
    Autor: Microsoft

    Zábavnost: 8/10

    Index pohybu: 5/10

    Hodnocení: 7/10

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy