Mezi největší změny patří výrazné zvýšení bezpečnosti, optimalizace práce s aplikacemi či možnost sdílení notifikací telefonu s notebookem či počítačem, na němž běží Windows 10.

TIP: Nepřehlédnutelný kyklop. Xiaomi Mi 11 má zdrcující výkon a kožená záda za příplatek

MIUI 12.5 prvořadě přichází s vylepšenou vizuální stránkou, kterou se zástupce firmy nebál srovnat s animacemi a přechodovými efekty iOS. Výrobce také zmínil to, že ve srovnání s Applem, Huawei, Oppem, Vivo a Meizu do systému instaluje nejméně „systémových“ aplikací (chcete-li bloatwaru). Vývojáři Xiaomi přepsali celou spoustu zdrojových kódů MIUI, takže nová verze nadstavby potřebuje o 20 % méně alokované paměti, a je také až o čtvrtinu energeticky efektivnější. 

Video
Video se připravuje ...

Intro video nadstavby MIUI 12.5 od Xiaomi 

S novou verzí MIUI přichází i nová dynamická tapeta, tentokrát je to čínský vrchol Four Sisters Mountain, jehož podoba se aktualizuje v reálném čase podle aktuálního počasí. Větší bezpečnost dat v MIUI 12.5 zajišťuje režim, který zabrání aplikacím v přístupu k vaši pozici, clipboardu a také k heslům a dalším citlivým údajům. Xiaomi spustilo betu MIUI 12.5 pouze v Číně, kde se dostane na modely řady Mi 10Redmi K30 i na některé starší telefony, např. na Redmi Note 7 či Xiaomi Mi 9. Do komerčně dostupných zařízení by měla nová verze nadstavby dorazit v první polovině příštího roku.

Zdroj Sina