Ač mají Američané podle Speedtestu 12. nejrychlejší fixní internet na světě (v průměru 181/66 Mb/s), statistiky mohou mást. Ve městech budou rychlosti vyšší než na řídce obydleném venkově.

TIP: Finové uzákonili, že internet musí mít rychlost alespoň 5 Mb/s

Podle definice FCC z roku 2015 odpovídá širokopásmové připojení rychlosti alespoň 25 Mb/s (download), resp. 3 Mb/s (upload). Na konci roku 2019 na „broadband“ nedosáhlo 14,5 milionu lidí (4,4 % populace). Ve městech je 1,2 % obyvatel bez rychlého internetu, na venkově pak 17,2 %. Na Aljašce, v Arizoně, Louisianě, Nevadě, Novém Mexiku, Oklahomě a dalších jižních státech je bez rychlého připojení přes 30 % venkovanů. Stomiliardová investice by měla tento nepoměr narovnat.

TIP: Většina poskytovatelů internetu neuvádí rychlost připojení podle předpisů, říká ČTÚ

Největší část z 1,5bilionového balíčku půjde do dopravy, okolo 500 miliard dolarů spolknou rekonstrukce či výstavba nových silnic, železnic, mostů nebo nákup bezemisních autobusů. Dalších 70 miliard USA investují do rozšíření zelené energetiky. Plán Moving Forward počítá také s výstavbou nových domů, modernizací nemocnic, zajištění pitné vody, obnovu parků nebo zlepšení pošty.

Zdroj: House.org via Engadget