Nový Edge, postavený na Chromiu, ztratil oproti původní verzi některé funkce. jednou z nich byly i Kolekce. Ty umožňují uložit si webové stránky, obrázky či text do samostatných kolekcí. Nově se ale dočkáme i této speciality v rámci nové verze. Microsoft totiž aktuálně vypustil novou betaverzi edge, která s touto funkcí přichází.

Kolekce jsou dostupné pod tlačítkem na hlavním panelu vedle adresního řádku. Následně se objeví v pravém bočním panelu, kde si již můžete vytvářet jednotlivé kolekce a pojmenovávat je. Položky do složek můžete přidávat za pomoci tlačítka Přidat aktuální stránku, či kterýkoliv označený odkaz, obrázek či text za pomoci kontextového menu. Veškerá data si následně můžete buď hromadně otevřít, či odeslat do Excelu nebo Wordu.

TIP: Google se snaží vystrašit uživatele Edge. Zobrazuje jim upozornění při instalaci doplňků

Novinka je dostupná v rámci kanálu Edge Insider, který je volně dostupný ke stažení. Je i kompletně přeložená do češtiny, jejímu vydání v rámci některé z příštích stabilních verzí prohlížeče tak, alespoň co se týče uživatelského hlediska, nic nebrání.

Microsoftu tak, co se týče velkých funkcí, zbývá už přenést ze staré verze jen funkci Na později, která umožňuje uložit si otevřené stránky do balíku, který lze později znovu jednoduše otevřít, a velké náhledy oken společně s možností kreslení po stránce. Na všech třech ale firma pracuje.