Za první tři měsíce tohoto roku se tak firmě podařilo nabrat dalších 9,6 milionu předplatitelů, jejich celkový počet tak stoupl na 149 milionů celosvětově. Přesto však akcie Netflixu klesly o 3 procenta, firmě se totiž nepodařilo nabrat uživatele v rámci USA. Těch bylo „pouze“ 300 000, přičemž investoři očekávali číslo okolo 650 000. Ve stejném období před rokem byl růst přitom o 850 000 uživatelů.

TIP: Disney+ přijde v listopadu. Proti Netflixu jde se Star Wars i Simpsonovými

Zároveň se firma pochlubila s čísly některých svých nových filmů, například Triple Frontier s Benem Affleckem sledovalo více jak 52 milionů domácností a The Highwaymen s Kevinem Costnerem na 40. Čísla za svou další produkci ale služba nezveřejňuje.

Disney a Applu se Netflix nebojí

Netflix má ale v rámci USA čím dál těžší pozici a je tak pro něj obtížnější růst. Zatímco v zahraničí má konkurenci velmi malou, na domovském trhu mezi sebou soupeří hned několik subjektů a byť Netflix patří mezi největší, musí se snažit, aby přilákal další zákazníky.

To nyní bude mít ještě o něco těžší s příchodem nové služby Apple TV+ a Disney+, které mají přijít na podzim tohoto roku. Netflix se v tomto ohledu vyjádřil, že se konkurence nebojí, ba právě naopak – je připraven bojovat, z čehož by měli benefitovat jak tvůrci obsahu, tak uživatelé.