Ve své knize Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih z roku 2022 Perry píše, že byl po nesčetných pokusech a zhruba 9 milionech dolarů (přes 202 milionů korun) konečně čistý a dával svůj život do pořádku. Poté, co ale soudní lékaři při pitvě objevili v jeho těle tak vysokou dávku ketaminu, jaká se v nemocnici běžně používá na anestezii před operací, se jeden z jeho přátel rozhodl promluvit. 

„O tom, že už drogy nebere, všem lhal. Nikdy nebyl čistý. Je to moc smutné. Víte, nejvíc lhal asi sám sobě,“ uvedl zdroj pro Daily Mail. „Dokázal být docela manipulátor, když přišlo na jeho problémy s drogami. Ale byl to neuvěřitelný boj a on bojoval každý den až do konce,“ dodal. 

»Nejlepší kamarádka« s ním rok nemluvila

Jak se nyní ukazuje, užívání drog nemělo být jedinou oblastí, v níž si Perry přibarvoval realitu. Ve svých pamětech zmiňuje ženu jménem Erin, která měla být jeho nejlepší kamarádkou a které vděčí za záchranu života, když mu prasklo střevo. Zdroje z hercova okolí ovšem prozradily, že i v tomto případě byla skutečnost mnohem temnější.

Skutečnou Erin je Morgan Mosesová (37), která byla Perryho „střízlivou společnicí“, dávala na něj pozor a bydlela s ním. V době, kdy psal své memoáry, s ním ale už přes rok striktně nemluvila. 

Dvojici měl navždy rozdělit Perryho neovladatelný emocionální záchvat, který vyvolal intenzivní strach z opuštění. „Nedokázal se kontrolovat. Mrštil s Morgan o zeď a pak ji hodil na postel. Odešla. Muž, kterého znali ti, co mu byli blízcí, a muž, kterého znal svět, byli dva velmi odlišní lidé,“ sdělil webu další zdroj. 

Po bývalce hodil stůl?

Podobně měl skončit jeho vztah s bývalou snoubenkou Molly Hurwitzovou (32), se kterou se dal dohromady v roce 2018. Dvojice oficiálně oznámila rozchod v létě roku 2021, když vyšlo najevo, že Perry přes seznamovací aplikaci Raya flirtoval s devatenáctiletou Kate Haralsonovou. Podle zdrojů z jejich okolí se měl ale vztah rozpadnout už v únoru, konkrétně na Valentýna. 

Molly tehdy našla dárek, který měl Matthew pořídit pro jinou – rovněž ze seznamky. Když ho konfrontovala, vypěnil až k nepříčetnosti a hodil po Molly konferenční stolek.

„Hodil po ní konferenční stůl a řekl jí, že se zbláznila. Nedokázal překousnout, že ho nechala. Trpěl příšerným strachem z opuštění,“ tvrdí zdroj. Netřeba dodávat, že incident Molly o setrvání ve vztahu zrovna nepřesvědčil, sedm měsíců po žádosti o ruku zrušila zasnoubení a Perrymu dala sbohem. 

Video
Video se připravuje ...

Fanoušci Matthewa Perryho se scházejí před barákem ze seriálu Přátelé. reuters

Lhal i o žádosti o ruku?

Podle zdrojů webu měl Perry lhát dokonce i o tom, jak Hurwitzovou požádal o ruku. Ve svých pamětech píše, že byl v nemocnici pod vysokou dávkou léků a vlastně moc nevěděl, co dělá. 

„Měl jsem v sobě 1800 miligramů hydrokodonu, když jsem se jí zeptal, jestli si mě vezme. Byl jsem sjetý jako skokanský můstek,“ napsal herec. „Pomalu jsem si začínal uvědomovat, že jsem zasnoubený, že žiju se ženou a dvěma psy... A nebyl jsem na nic z toho připravený. Netřeba říkat, že jsme se rozešli,“ pokračoval. 

To ale podle blízkých páru nebyla pravda – herec měl příběh cíleně změnit se záměrem Molly ublížit. „Nebyl v nemocnici ani na lécích, když ji požádal o ruku,“ tvrdí. 

Fotogalerie
115 fotografií