V okamžiku smrti měl Perry v krvi tak vysokou dávku ketaminu, že ho klidně mohli rovnou odvézt na operační stůl, píše web. Hladina ketaminu v Perryho krvi byla podle soudního lékaře okresu Los Angeles 3 540 ng/ml.

Při anestezii pacientů před operací se běžně podává 1 000 až 6 000 ng/ml ketaminu, takže Perry se dokonce pohyboval ve vyšších dávkách. V důsledku toho byl zřejmě omámený a mohl být dezorientovaný natolik, že se utopil. Jako příčinu smrti zpráva uvádí akutní účinky ketaminu (spolu s topením a kombinací léků) a smrt klasifikovala jako nehodu.

Bezvládné tělo Matthewa Perryho bylo nalezeno 28. října v jeho vířivce. Podle soudních lékařů k jeho úmrtí přispělo i onemocnění tepen a užívání dalších léků. Šlo podle nich ale o druhotné příčiny.

Bojoval s démony

Herec v posledních letech otevřeně mluvil o svých dlouhodobých problémech se závislostí, podle pitevní zprávy ale byl „údajně už 19 měsíců čistý“. Podstupoval terapii ketaminem, aby se vypořádal s depresemi a úzkostmi a poslední léčbu prodělal necelé dva týdny před smrtí, uvedl koroner. Perryho asistentka vyšetřovatelům sdělila, že herec nebyl nemocný a nejevil známky požití alkoholu nebo drog.

Perry si získal srdce diváků po celém světě jako představitel sarkastického a zároveň nejistého Chandlera Binga, kterého v deseti sériích Přátel ztvárnil ve všech více než 230 epizodách. Seriál z let 1994 až 2004 z něj udělal jednu z nejvýraznějších postav Hollywoodu po boku kolegů z Přátel a zároveň kamarádů ve skutečném životě - Jennifer Anistonové (54), Courteney Coxové (59), Lisy Kudrowové (60), Matta LeBlanca (56) a Davida Schwimmera (57).

Video
Video se připravuje ...

Fanoušci Matthewa Perryho se scházejí před barákem ze seriálu Přátelé reuters

Fotogalerie
113 fotografií