Tak ne, výšivky na nádherných šatech stále krásnější herečky Gillian Andersonové na Zlatých glóbech, které mnozí tak bedlivě studovali, nepředstavovaly jádra vlašských ořechů. Byly to vulvy, tedy ženské pohlavní orgány!

Hvězda seriálu Sexuální výchova, v němž zazářila jako sexuoložka, už z role nevypadla. Dál šíří osvětu týkající se sexuality, reprodukčního zdraví, ženského těla či potěšení – a téma nyní přenesla i na červený koberec. O tom, že je to nadále potřeba jako sůl, svědčí i fakt, že půl světa označuje své šaty jako »vagina dress« neboli »vagínové šaty«. Slova vagína a vulva přitom označují jiné části ženského genitálu, a sukně Gillian byla posetá vulvami (i s klitorisem).

Inspirace z instagramu

„Na mém instagramu se to od seriálu vulvami jenom hemží, chtěla jsem tento prvek zakomponovat i do designu,“ vysvětlila Andersonová. V jejím smělém nápadu ji podpořila návrhářka Gabriela Hearstová (47), pro kterou je Andersonová prý velkou inspirací. Celý look pak herečka doplnila kabelkou Aquazzura a diamanty Chopard.

Extravagantní volbu prý učinila z „mnoha důvodů“. „Hodí se to k mé značce,“ prohlásila herečka, která pod svou alternativní wellness značkou G Spot se sloganem „upřednostni potěšení“ prodává například nealkoholické nápoje.

Jedna vulva za tři hodiny

„Jóni, na mých šatech je tolik jóni! Trvalo tři a půl hodiny vyšít jednu, a je jich tam spousta. Takže to zabralo asi 150 hodin vyšívání,“ prozradila, jak ikonická, ručně vyráběná róba v ateliéru v New York City vznikala. 

 

Video
Video se připravuje ...

Gillian Andersonová natáčí v Česku. Martin Hykl

Fotogalerie
75 fotografií