„S velkým zármutkem potvrzujeme, že zemřela naše milovaná Sinéad. Její rodina a přátelé jsou zdrceni a žádají o soukromí v této velmi těžké době,“ uvedli nejbližší irské zpěvačky, která se proslavila dojemným hitem Nothing Compares 2 U, ve svém prohlášení v červenci loňského roku. Tehdy se široká veřejnost dozvěděla o jejím náhlém a hlavně předčasném skonu. Talentovaná pěnice Sinéad O'Connorová byla tenkrát nalezena „nereagující“ v domě v Londýně.

Vzhledem k tomu, že v té době nebyla uvedena žádná příčina smrti, následovaly nejrůznější spekulace. Sinéad měla totiž v minulosti problémy s alkoholem i drogami, měla sebevražedné myšlenky a zcela ji zlomila smrt jednoho z jejích potomků, syna Shanea (†17),  který v lednu 2022 spáchal sebevraždu. Leckomu tudíž přišlo na mysl, že i její odchod z tohoto světa mohl být dobrovolný... Přesto se však čekalo na výsledky pitvy a toxikologie. „To ale nemusí být k dispozici několik týdnů,“ hlásil předem koroner.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Sinead O'Connor zveřejnila video, v němž v slzách promlouvá o zoufalství ze svých psychických nemocí. Přiznala, že utekla ze své rodné země a žije v motelu ve Spojených státech. facebook.com

A nemýlil se - byly zveřejněny až nyní. Podle prohlášení londýnského Inner South Coroner's Court byla její smrt zcela normální. „Potvrzujeme, že paní O'Connorová zemřela přirozenou smrtí. Koroner se proto přestal podílet na šetření její smrti,“ citoval slova soudu britský deník Mirror. Ostatně je pravdou, že mluvčí Scotland Yardu již záhy po ohledání zpěvaččina těla uvedl, že není důvod smrt „považovat za podezřelou“ a došlo k ní bez cizího zavinění.

Fotogalerie
72 fotografií