Tato rebelka vydala během své kariéry celkem 10 studiových alb, po světě prodala přes 6,2 milionu výlisků. Zdaleka nejúspěšnější (4,96 milionu kopií) bylo to druhé, obsahující její životní hit Nothing Compares 2U.

Odhady jejího majetku se každopádně velmi zásadně liší, od chabých 11 milionů korun po desetinásobek! Nikdo totiž netuší, kolik z vydělaných peněz dokázala Sinéad rozházet za drogy a dlouhé, nákladné rehabilitační a léčebné programy, kde si dávala do kupy tělo i duši.

Žila v nájmu

Rozhodně nikdy nežila ve vlastním paláci jako jiné světové hudební ikony, v roce 2017 třeba vyšlo najevo, že přebývá ve skromném motelu v New Jersey. Jen několik týdnů před svou náhlou smrtí se nastěhovala do nájemního střešního bytu v Londýně za 84 tisíc korun měsíčně a chystala comeback.

Životní změnou byla tak nadšená, že natočila video, v němž avizovala plán vyrazit na světové turné a napsat další písničky.

V jejím životě jí nedaly spát náboženské myšlenky a na svou konečnost nikdy nezapomněla. Dětem Jakeovi (36), Roisin (27), Yeshuovi (16) a dřív i zesnulému Shaneovi, který spáchal ve věku 17 let sebevraždu, kladla na srdce, aby hudbu a majetek, jež po ní zbudou, chránily.

„Pokud vaše matka zítra zemře, než abyste zavolali 911, zavolejte mému účetnímu, ať vám řekne, kde jsou peníze, a ujistěte se, že nahrávací společnosti nezačnou vydávat mé nahrávky,“ odhalila zpěvačka pokyny, které dětem dávala, a dodala: „Mrtví umělci jsou mnohem cennější než živí...“

Dědí 3 ze 4 dětí

Jake (36)

Otec: John Reynolds (57), hudební producent.

Před osmi lety udělal s přítelkyní Lie ze Sinéad babičku. Pracuje jako kuchař.

Roisin (27)

Otec: John Waters (68), novinář

Jediná dcera, podobně jako starší bratr se věnuje potravinářství a je cukrářka.

Yeshua (16)

Otec: Frank Bonadio (62), obchodník

Má hudební nadání, ale uvažuje o studiu vysoké školy v USA, kde má otce.

Shane (†17)

Otec: Donald Lunny (76), zpěvák

Ze všech jejích dětí jí byl nejbližší, koketoval s hudbou, ale v lednu 2022 se oběsil.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Sinead O'Connor zveřejnila video, v němž v slzách promlouvá o zoufalství ze svých psychických nemocí. Přiznala, že utekla ze své rodné země a žije v motelu ve Spojených státech. facebook.com

Fotogalerie
55 fotografií