„Chtěl jsem si vydělat na pilotní licenci a splnit si dětský sen. Proto jsem se v 18 letech rozhodl pro nejhorší variantu, jak získat peníze. Ve vězení jsem pochopil, do čeho jsem se vlastně dostal,“ uvedl podle serveru novinky před soudem mladík.

Ketamin v balíku

Drogy posílal na Nový Zéland a do USA. Vydělal přitom minimálně 700 tisíc korun, zřejmě ale mnohem víc. Osudným se mu stal ketamin, který posílal přes kurýrní službu do USA.

Společnost vyhodnotila zásilku jako rizikovou a upozornila celníky. Ti v ní objevili několik kilogramů této tvrdé drogy a zadrželi ji. Při následné domovní prohlídce u něj našli 4,3 kila extáze.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští celníci zadrželi mladíka, který si prodejem drog vydělal miliony korun. Celní správa

Mladík, který se dle vlastních slov chystal v příštím roce doprovodit svou sestru na olympijské hry jako osobní kondiční trenér, tak bude mít zřejmě jiný program. O zábavu se mu postarají ve věznici.

Nižší trest a pokuta

Podle státního zástupce Marka Vagaie mladík dlouho zapíral. „Přiznal se až pod tíhou důkazů. Jediné, čeho lituje, je to, že půjde do vězení,“ vyslovil přesvědčení Vagai.

Soud mohl mladíka poslat za mříže na osm až dvanáct let. Soudce Aleš Novotný ale nechtěl nad nadějným sportovcem úplně zlomit hůl a určil mu trest pod hranicí trestní sazby na sedm let vězení. K tomu přisadil pokutu ve výši čtvrt milionu. Verdikt není ale zatím pravomocný, obě strany si nechaly čas na rozmyšlení.

Fotogalerie
10 fotografií