Muž zabarikádovaný v bytě trval na tom, že nebude komunikovat s nikým jiným, než s reportérem jedné z televizních stanic.

Byl zdrogovaný

Až za agresorem ho ale nakonec policisté nepustili. Existovala reálná hrozba, že by byl ohrožen i redaktor. Použili proto jeho televizní výbavu, únosce tím zmátli a vnikli do bytu. Nikomu z rukojmích se nic nestalo.

Video
Video se připravuje ...

Muž (37) v Brně si vzal rukojmí, byly mezi nimi i dvě malé děti (3 a 6). Krimi zprávy na CNN Prima NEWS

Už tehdy měli zasahující policisté podezření, že je únosce delší dobu pod vlivem drog. To nyní potvrdil u brněnského krajského soudu i psychiatrický posudek.

Ve vězení už je za jiný čin

„V době činu trpěl psychotickou poruchou, kterou si způsobil delším užíváním pervitinu,“ zaznělo v soudní síni. Obžalovaný Pavel H. usoudil, že nemá smysl nic zapírat a k činu se přiznal.

Únosce přitom není žádné neviňátko. V současné době si odpykává pětiletý trest, který mu za loupež uložil městský soud v Brně loni v září. Nyní vynesený osmiletý pobyt za mřížemi se zvýšenou ostrahou je souhrnný za oba delikty. Obhájce i státní zástupce si ponechali lhůtu na případné odvolání. Rozsudek proto není pravomocný.

Fotogalerie
6 fotografií