Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dívenku unesli pěstounům: Po dvou letech ji našli v přístěnku pod schody!

Autor: jžk - 
16. února 2022
20:54

Tehdy teprve čtyřletou Paislee Shultisovou unesli v roce 2019 z opatrovnické péče její vlastní rodiče. Policisté ji na začátku týdne našli v domě prarodičů. Schovávala se svou matkou ve stísněném prostoru pod schody!

Holčička, kterou v roce 2019 unesli z pěstounské péče, byla v pondělí nalezena živá v domě jejích biologických rodičů ve městě Saugerties na severu státu New York. Ukrývali ji v provizorním přístěnku pod schody. Paislee Shultisová zmizela z domu svého zákonného zástupce ve Státech, když jí byly pouhé čtyři roky, uvedl Daily Mail.

Ona i její sestra byly odebrány biologickým rodičům, Kim Cooperové a Kirkovi Cultisovi. Veřejnosti není známo, proč děti rodičům odebrali, mladší dcerku však unesli a roky ji skrývali před policií v domě dědečka z otcovy strany. Detektiv Erik Thiele z Saugertieské policie dítě našel ve špinavé kobce pod schody i s její matkou.

Cooperová, Shultis i jeho otec byli zatčeni po obvinění z ohrožení dítěte, oba muži však byli následujícího dne opět propuštěni. Ženu drží ve vazbě na základě neznámé dodatečné obžaloby, nikdo z nich však nebyl obviněn z únosu.

Není jasné, kdo rodinu nahlásil policii, ani jak dlouho se o přítomnosti holčičky v domě vědělo. Malá Paislee je nicméně v dobrém zdravotním stavu a byla převezena k pěstounům, kde se opět shledala se svou sestřičkou.

Ročně je v Česku nahlášeno až 5 000 pohřešovaných dětí. I když mají zoufalé telefonáty rodičů a příbuzných většinou šťastný konec. Někdy tomu tak bohužel není. Tak jako v případě nešťastné Aničky Janatkové.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání