Jonathan Majors měl slušně rozjetou kariéru – objevil se například ve třetím Creedovi a bodoval v takzvaném „marvelovském universu“, tedy ve filmech a seriálech vznikajících pod hlavičkou společnosti Disney na motivy úspěšných komiksů. Tam měl velký part superpadoucha Kanga Dobyvatele. Jenže bohužel, solidní start ve světě filmu nejspíš zásadně zbrzdí fakt, že byl soudem uznán vinným z ublížení na zdraví z nedbalosti třetího stupně a nebezpečného pronásledování expartnerky Grace Jabbariové (30).

Obvinění vyplynula ze sporu mezi hercem a jeho přítelkyní, který jedné březnové noci začal na zadním sedadle auta s řidičem a přenesl se do ulic Manhattanu. Majors měl Grace, jež se živí jako tanečnice, udeřit otevřenou dlaní do hlavy, zkroutil jí ruku za záda a stiskl jí prostředníček tak hrubě, až jí prst zlomil. Mladá žena pocházející z Británie pak uvedla, že po útoku trpěla „nesnesitelnými bolestmi“.

Fyzickému násilí osudného dne údajně předcházela dlouhodobá manipulace, snaha Majorse ženu ovládat a situace, které s násilím hraničily. V té době jej přestala zastupovat jeho agentura a následně se v médiích objevila obvinění z násilného chování vůči dalším ženám.

Video
Video se připravuje ...

Trailer k filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania, kde si Jonathan Majors zahrál. Falcon

Majors záhy ztratil řadu pracovních příležitostí a poté přišel i soud. Původně měl herec čelit osmi různým obviněním, nakonec se je prokurátor rozhodl stáhnout na čtyři ve snaze případ zpřehlednit. Herec po celou dobu soudu trval na své nevině, zatímco jeho zástupci se snažili zpochybnit důvěryhodnost Jabbariové. 

Majors přicházel do soudní síně každé ráno vždy s biblí se zlatými listy v ruce a okázale objímal členy své rodiny a svou současnou přítelkyni, herečku Meagan Goodovou (42), než usedl na své místo. Při většině výpovědí nedával najevo žádné emoce – a to ani při čtení rozsudku, kdy byl vyzván, aby se postavil čelem k porotcům. Tehdy se podle očitých svědků jen podíval mírně dolů...

Jeho právní zástupkyně Priya Chaudhryová sice naléhala na porotce, aby „ukončili noční můru Jonathana Majorse“, porota však s hvězdou, která se pyšní cenou Los Angeles Film Critics Association, slitování neměla. A ani Disney. Poté, co přišel finální verdikt, dost pravděpodobně Majorsova kariéra skončila. Marvel totiž nelenil a okamžitě s hercem rozvázal veškerou spolupráci. Údajně už i stihl najmout scenáristu Michaela Waldrona (36), aby upravil scénář filmu Avengers: The Kang Dynasty, kde měl mít Majors velkou roli...
Fotogalerie
31 fotografií