Jeremy Renner utekl na začátku letošního roku smrťákovi z lopaty. Po děsivé nehodě se sněžným pluhem totiž bojoval o svůj holý život - a dokonce mu hrozilo, že přijde o nohu. Herec, jenž si z děsivé kolize s obřím strojem „odnesl“ 30 zlomených kostí, se ale naštěstí již pomalu, ale jistě zotavuje. Alespoň podle hvězd Paula Rudda a Evangeline Lillyové, kteří si s ním zahráli ve vícero filmech s hlavičkou Marvelu... a kteří se s ním kamarádí i mimo natáčecí plac.

Evangeline dokonce pro Access Hollywood prozradila, že byla Rennera navštívit v jeho domě. „Čekala jsem, že když k němu přijdu, bude ležet v posteli, já si sednu vedle něj a budu ho držet za ruku. Bála jsem se, že ho uvidím v bolestech a že se nebude moci pohnout. Ale bylo to úplně jinak. Jezdil tam na vozíčku a smál se se svými kamarády. Je to jako zázrak,“ usmívala se Kanaďanka, která těmito slovy jistě potěšila každého fanouška.

To Rudd, jenž se proslavil rolí zmenšujícího se (ale i zvětšujícího se) Ant-Mana, se k Rennerově stavu vyjádřil během pondělní premiéry nového sci-fi filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania podstatně stručněji. Pro Entertainment Tonight řekl: „Včera jsem s ním mluvil. Daří se mu dobře a cítí se lépe. Je to ten nejlepší chlap a je úžasný,“ dodal obdivně na adresu hereckého parťáka, jenž se jako nefalšovaný superhrdina zachoval i v reálném světě.

Jak totiž ukazuje vyšetřování, Rennera zdrtila rolba poblíž jeho domova v oblasti Mt. Rose Highway v Renu v Nevadě ve chvíli, kdy se pokoušel odtáhnout vozidlo svého synovce, uvízlé ve sněhu. Špatně zabržděná rolba se ale dala sama do pohybu - a herec se snažil rozjetý kolos zastavit, aby synovci neublížil. Kovový kolos ho však stáhl pod sebe a herec utrpěl život ohrožující zranění. Musel podstoupit neodkladnou operaci a jeho stav byl kritický. Po 14 dnech v nemocnici se vrátil domů, kde se mimo jiné věnuje fyzioterapii. 

Fotogalerie
50 fotografií