Ohledně toho, co přesně se stalo zkraje ledna u jezera Tahoe, dlouho panovaly nejasnosti. Až teď světlo světa spatřila vyšetřovací zpráva s výpovědí samotného herce. A ta přináší jeden překvapivý zvrat – Renner se zranil, když se snažil ochránit vlastního synovce, dospělého Alexe. Při odjezdu z novoročních oslav od strýčka totiž se svým fordem zapadl v závěji. Jeremy neváhal, nastartoval rolbu a jel jeho auto vyprostit.

Osudný návrat

Jenže jakmile bylo auto ze sněhu venku, rolba se vymkla kontrole a začala se nekontrolovatelně sunout po kluzké vozovce. Jeremy ji urychleně opustil, aniž by stihl zatáhnout záchrannou brzdu, píše se ve zprávě. „Jakmile si však uvědomil, že rolba míří přesně na jeho synovce, pokusil se naskočit zpět do kabiny a trajektorii jízdy změnit. Pásy na levé straně ho ale zachytily a vtáhly pod sebe,“ popisuje zpráva střet s více než sedmitunovým monstrem.

Rozdrcený hrudník

Podle vyšetřovatelů stroj Rennerovi úplně rozdrtil pravou stranu hrudníku a nohu. Nebýt pomoci synovce a sousedů, kteří k neštěstí přispěchali a přivolali pomoc, jen těžko by přežil… Už dříve vyšlo najevo, že herec utrpěl zlomeniny více než 30 kostí, hrozila mu amputace nohy a úplná rekonvalescence se odhaduje na dlouhé roky… „Těchto více než 30 zlomených kostí se srovná, posílí, stejně jako se prohloubí láska a pouto s rodinou a přáteli,“ vzkázal fandům nezdolný Renner.

Fotogalerie
37 fotografií