Podle informací deníku La Vanguardia Bazaová v oznámení tvrdí, že ji Depardieu napadl v roce 1995, když s ním v Paříži pořizovala rozhovor. Novinářka uvedla, že rozhovor doprovázely „momenty napětí“. Francouzský herec ji v průběhu začal líbat na rty a hlavu a přitiskl ji k sobě.

„Dotýkal se celého mého těla, sáhl mi do rozkroku, a nemohla jsem se hýbat,“ řekla agentuře AFP Bazaová, která tvrdí, že byla paralyzovaná a že jí herec provedl nedovolenou penetraci prsty.

O rozhovoru po návratu do Španělska mluvila se šéfredaktorem časopisu, pro který pracovala, a pak na to zapomněla. Vzpomínky jí oživil až text vydaný serverem Mediapart letos v dubnu, ve kterém řada žen kritizovala Depardieua za jeho chování a sexuální útoky.

Oznámení má podle agentury AFP malou šanci na úspěch, protože ve Francii je čin už promlčený. Promlčecí lhůty zřejmě uplynuly i ve Španělsku, pokud by se policie rozhodla stíhat činy podle španělského práva. Bazaová uvedla, že oznámení podala, aby dodala odvahu dalším ženám.

Pro Depardieua se jedná o třetí oznámení na policii kvůli sexuálnímu násilí za poslední roky. V roce 2020 ho kvůli znásilnění podala herečka Charlotte Arnouldová, jejímž případem se francouzská justice stále zabývá. Depardieu však tvrzení odmítá. Letos podání kvůli sexuálnímu napadení z roku 2007 podala herečka Hélène Darrasová. Tento čin je však podle agentury AFP rovněž promlčený.

Video
Video se připravuje ...

Bleskové zprávy: Sandra Bullock přišla o partnera, Depardieu cestoval po Moravě. Petr Macek

Fotogalerie
31 fotografií