Holly Madisonová, která zažila románek se zesnulým zakladatelem Playboye Hughem Hefnerem (†91), nyní odhalila svým fanouškům, že má autismus. Kvůli poruše autistického spektra se prý vždy cítila jiná než ostatní a nevěděla, proč tomu tak je.

Diagnóza přišla až nedávno

I když Holly podle deníku dailymail.co.uk dlouho cítila, že je s ní něco v nepořádku, diagnózy se dočkala až letos, začátkem roku 2023. Hvězda uvedla, že trpí vysokofunkčním autismem. Zároveň však dodala, že nemá tak extrémní problémy jako někteří pacienti s poruchou autistického spektra, proto nemůže mluvit za všechny.

Problematické vztahy s vrstevníky

Holly prozradila, že když byla malá, dělalo jí kvůli odlišnému nastavení problémy zapadnout mezi vrstevníky. Raději se ostatním dětem vyhýbala, protože neuměla pochopit jejich narážky nebo obsah sdělení. Uzavřenost modelce zůstala až do dospělosti. Nejprve své netypické chování přisuzovala tomu, že se jako dítě přestěhovala z Aljašky do Oregonu. Důvody však byly jinde.

V podcastu Talking To Death vysvětlila, že i přes svou diagnózu dělá všechno co ostatní a cítí se normálně. A to navzdory faktu, že se při konverzaci s druhými lidmi necítí pohodlně a je celý život spíše introvertní.

„Často jsem ve svých vlastních myšlenkách a podobných věcech, takže to lidé berou jako urážlivé. Říkají: 'Sakra, ty se o mě moc nezajímáš!',“ popsala své sociální problémy hvězdička z Playboye. „Myslí si o mně, že jsem odtažitá nebo snobská, nebo si myslí, že se považuji za lepší než všichni ostatní,“ postěžovala si blondýnka.

Diagnóza jí pomohla více rozumět sama sobě

Známá blondýnka se ze své nové diagnózy nehroutí, ba dokonce naopak. Podle jejích slov jí pomohla porozumět sama sobě a být k sobě trpělivější. „Dokážu se lidem omluvit, když je třeba vyruším nebo s nimi budu mluvit a řeknu jim proč,“ řekla s tím, že má občas potíže odhadnout, kdy lidé domluví, takže je má tendence často přerušovat a skákat jim do řeči, což některé z nich štve.

Jak se projevuje autismus?

Dětský autismus se rozděluje na vysokofunkční, středněfunkční i nízkofunkční. Nejčastěji se projevuje problémy s komunikací, jak mluvenou, tak psanou. Autistů se týká i horší schopnost představivosti a mívají konzervativní zájmy. Kromě toho mají stereotypní zvyky a vzorce chování. Existuje i takzvaný atypický autismus. Tento autismus nemusí mít všechny projevy dětského autismu.

Fotogalerie
60 fotografií