S prodejem Janečkovi přímo v Dominikánské republice pomáhají developeři Tomáš a Jana Aranyossy, kteří se v poslední době o dům i pozemky starají a výrazně jej vylepšili.

Nový bazén

„Neznám nikoho lepšího, kdo se tak dobře vyzná na tamním trhu s nemovitostmi. O dům se starají s příkladnou péčí, nově mám třeba bazén i prostranství před domem vyložené světlým mramorem a zbrusu nový vchod,“ pochvaluje si producent veleúspěšných muzikálů Fantom Opery či Bídníci. Právě ti se od února vracejí do GoJa Music Hall a Janeček v teple hodlá nabrat síly na poslední etapu náročných příprav.

Cena je konečná

A co ho k úvahám o prodeji vede? „Příští rok mi bude osmdesát a cestování na takovou dálku je čím dál únavnější. A protože jsem zároveň neustále v plném pracovním nasazení, jako teď právě s Bídníky, nestíhám tam létat tak často, jak bych rád," svěřuje se producent s tím, že dům rozhodně nehodlá pronajímat.

„Vážně proto zvažuji, že pokud se objeví kupec, kterého místo osloví tak jako kdysi mě, prodám to. Není to ale tak, že by mě k tomu něco nutilo... S cenou licitovat nebudu!“ zdůrazňuje Janeček.

Létal tam i slavík

Dům v exotické cizině si pořídil v devadesátých letech. „Bylo to splnění mého klukovského snu, kdy mě jako vášnivého čtenáře knih Julese Verna dálavy lákaly,“ tvrdí Janeček. Do prostorného domu s vnitřním atriem se často a rád vracel nejen s rodinou, ale hostil tu i Karla Gotta (†80) a plejádu dalších přátel a spolupracovníků. Slavík si dokonce svého času koupil sousední parcelu a zvažoval postavit si zde dům, nakonec ale od nápadu upustil.

Video
Video se připravuje ...

František Janeček: Na jeviště vrací muzikálovou legendu! Petr Macek

Fotogalerie
41 fotografií