Rosák prodává vše, co mu ve městě dosud patřilo. „Ano, prodáváme náš vymazlený dům s fotovoltaickou elektrárnou. Jezdím pro vnuky do školy v Říčanech, a to je z Mníšku daleko,“ potvrdila Blesku Rosákova manželka Jiřina (67).

„Přesouváme se blíž, tím pádem prodáváme i restauraci v Mníšku a vše ostatní,“ dodala. Blíže se k rodinné situaci nechtěla vyjadřovat. Vnoučata mají Rosákovi od svých dcer tři. Dvě od Zuzany (Lili a Ryan) a jedno od Marušky (Honza).

Sídlo slavných

Popularita moderátora Videostopu přilákala do městečka stovky turistů, které zajímalo, kde televizní hvězda bydlí a jak dobře jeho tým vaří v hospůdce pojmenované po fiktivní literární postavě Kájovi Maříkovi.

Janu Rosákovi se v 90. letech povedlo upadající průmyslové město, jež leží asi 30 km na jih od centra Prahy, pozvednout. Třeba už tím, že sem přilákal i své kamarády - moderátora Zbyňka Merunku (72) či herečku a zpěvačku Zoru Jandovou (65), kteří pro své rodiny postavili domky hned vedle něj.

Koupil i pivovar

Když se Rosák v Mníšku zabydlel, odkoupil od města za milion korun bývalý chátrající pivovar. V jeho podkroví nechal vybudovat několik bytů, ve spodní části restauraci a divadélko s barem. V pravé části objektu pak chvíli fungoval country bar Honzova kamaráda Jindřicha Bílka (†75), který však loni zemřel.

Víte, že?

  • Než se Rosák prosadil jako moderátor v rádiu, živil se všelijak: Mimo jiné dělal úředníka, kulisáka, saniťáka, prodavače losů nebo průvodce na hradě Rožmberk.

Video
Video se připravuje ...

Jan Rosák o Vánocích: Dárky už moc nekupujeme, leze to do peněz! Hana Höschlová

Potíže s prodejem

Objekt bývalého pivovaru chtěl Rosák prodat už v roce 2009, ale nepodařilo se mu to.Tehdy si za něj představoval 20 milionů korun. „Kromě těch investic se k tomu váže jedna nemilá záležitost s Union bankou. Když jsem ten pivovar kupoval, vzal jsem si u nich úvěr a posílal tam pak všechny své peníze. Měsíc předtím, než zkrachovali, jsem dluh splatil, jenže všechny moje peníze tam zůstaly a už jsem z nich nikdy nic neviděl!“ vzpomínal Rosák v roce 2009.

Fotogalerie
43 fotografií