„A já už se na tu operaci těším jako na smilování. Ty záda bolí tak, že mě úplně vyřadila z provozu. Nejenom, že nemohu lyžovat a hrát tenis, já ujdu sotva sto metrů,“ řekl deníku Aha! Rosák s tím, že operovat ho bude náš přední neurochirurg a spinolog MUDr. Jiří Chrobok.

„Mám na zádech nějaký výrůstek a musí okamžitě pryč,“ snažil se vysvětlit Rosák. „Jde o vyhřezlou ploténku bederní páteře. Operace se provádí v celkové anestezii a trvá kolem čtyřiceti minut,“ vysvětlil Chrobok. Rosáka prý budou stavět na nohy už první den po operaci a v nemocnici si pobude tak pět dnů. Potom se nějaký čas neobejde bez korzetu, ale brzy bude jako rybička.

Rosákovi sice datum 13. ledna není vůbec příjemné, ví ale, že bez operace se neobejde. Vyhřezlá ploténka mu znemožňovala nejen sportovat, ale i pracovat. „Když vás něco bolí, vadí vám to i třeba v rozhlase, kde sedíte. Navíc jsem teď dostal nabídku na seriál o pohybu pro BESIP (bezpečnost silničního provozu, pozn. red.), a to tedy musím být vážně v kondici,“ říká moderátor, který je připraven na to, že prezidenta bude volit v nemocnici.

Video
Video se připravuje ...

Jan Rosák se vrací jako otec Fouras: Kdo ho v Boyardu nejvíc překvapil? David Turek, Jan Jedlička

Gott na tom byl hůř

Podle Chroboka jde o standardní operaci, kterou provádí několikrát denně. „Žádné šrouby v páteři, toto je vlastně legrační zákrok,“ míní neurochirurg, který měl na sále i Karla Gotta (†80). Ten byl na tom mnohem hůř než Rosák, skončil s několika šrouby v zádech.

Fotogalerie
44 fotografií