S odchodem blízkého člověka je vždy velmi těžké se smířit. „S těžkým srdcem se loučím. Časy, které jsme spolu prožili, patří upřímně mezi nejoblíbenější období mého života. Bylo mi ctí sdílet s vámi pódium a nazývat tě svým přítelem. Vždy se budu smát, když na tebe pomyslím, a nikdy na tebe nezapomenu. Nikdy. Roztáhni svá křídla a leť, bratře, jsi konečně volný. Hodně lásky,“ napsal Matt LeBlanc (56) k několika snímkům ze seriálu, na kterých je společně se zesnulým kolegou. "A myslím, že si necháš těch dvacet babek, které mi dlužíš," dodal a vlastně tak se svým zesnulým kamarádem naposledy zavtipkoval.

Na sociální síti se ozvala i herečka Courtney Coxová (59), která přiznala, že na Chandlera stále hodně myslí. „Jsem tak vděčná za každou chvíli, kterou jsem s tebou prožila, Matty, a chybíš mi každý den,“ napsala seriálová Monica z Přátel. „Když s někým spolupracujete, tak úzce jako jako já s Mathewem, jsou tisíce okamžiků, o které se chcete podělit. Abych uvedla malou historku, Chandler a Monica měli spolu strávit jednu noc v Londýně, ale kvůli reakci publika se to stalo vlastně začátkem jejich milostného příběhu. V této scéně, než jsme se začali válet, zašeptal vtipnou větu, kterou jsem měla říct,“ prozradila herečka Courtney Coxová a dodala, že Mathew Perry dělal takové věci často. „Byl vtipný a milý,“ napsala k záběrům z oblíbeného seriálu, které sdílela na instagramu.

Anketa

Která postava z Přátel je vaše nejoblíbenější?

Chandler
Ross
Rachel
Monica
Joey
Phoebe

Sbohem od Rachel

„Ach ne, tohle byla hluboká rána. Říct sbohem našemu Mattymu byla šílená vlna emocí, jaké jsem ještě nikdy necítila. Všichni už jsme zažili v životě ztráty - smrti, rozchody,“ napsala na instagramu Jennifer Anistonová, co si zahrála Rachel. 

„Co se týkalo Mattyho, on VĚDĚL, že miluje rozesmívat lidi. Jak sám řekl, když neslyšel ten smích, myslel si, že zemře. Jeho život na tom závisel. A páni, jak mu to šlo. Všechny nás rozesmál. A hodně,“ popisovala dál herečka.

„V posledních pár týdnech mi tečou slzy nad našimi zprávami. Smíchy, pláčem a pak znovu dokola. Nechám si je navždycky,“ zmínila i jednu konkrétní zprávu, která je podle ní velmi výstižná.

Na závěr věnovala kamarádovi poslední vzkaz: „Matty, moc tě miluju a vím, že teď jsi naprosto v míru a nic tě nebolí. Mluvím k tobě každý den... a někdy tě úplně slyším, jak říkáš: 'Mohla bys BÝÝÝT ještě víc šílená?' Odpočívej, bráško. Vždycky jsi mi vylepšil den."

Nezapomněla ani herečka Lisa Kudrowová alias Phoebe, která sdílela i fotku s Perrym. „Po natočení pilotní epizody 'Friends Like Us', jsme hned byli vybráni a byli jsme na NBC Upfronts. Pak... To ty jsi navrhl, abychom hráli poker, A udělal jsi to tak zábavné, zatímco jsme se poprvé sbližovali. Děkuji ti za to. Děkuji ti, že jsi řekl něco, co mě rozesmálo tak silně, že mě bolely svaly a slzy mi tekly po tváři KAŽDÝ DEN. Děkuji ti za otevřené srdce v našem vztahu ve skupině šesti lidí, který vyžadoval kompromisy. A hodně ‚mluvení‘. Děkuji ti, že jsi přišel do práce, i když ti nebylo dobře, a pak jsi byl naprosto geniální. Děkuji ti za nejlepších 10 let, jaké mohl člověk mít. Děkuji ti za důvěru. Děkuji ti za všechno, co jsem se naučila o ladnosti a lásce tím, že jsem tě znala.  Děkuji za čas, který jsem s tebou mohla strávit, Matthewe.“

„Všichni jsme ze ztráty Mattyho naprosto zdrceni. Byli jsme víc než jen herečtí kolegové, byl to náš bratr. Jsme rodina, zažili jsme spolu to dobré i to zlé, " vzkázali jeho kolegové ze seriálu Přátelé představiteli Chandlera do nebe. „Je toho tolik, co bychom mohli říct, ale právě teď si dáme čas na truchlení a zpracování této nepochopitelné ztráty. Časem, až toho budeme schopni, řekneme víc,“ dodali krátce po jeho úmrtí herci, se kterými si byl Mathew Perry dlouhá léta velmi blízký.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Čeští Přátelé opět spolu. Nabídku na dabing nového dílu ještě nedostali! Jiří Marek

Fotogalerie
54 fotografií