Jennifer Anistonová (54), Courteney Coxová (59), Matt LeBlanc (56), Lisa Kudrowová (60) a David Schwimmer (56) - ti všichni si zahráli po boku Matthewa Perryho v úspěšném televizním seriálu Přátelé. Společně se bok po boku objevovali v této show v letech 1994 až 2004 a dlouholetá spolupráce mezi nimi dala vzniknout skutečně výjimečným vztahům. I proto to tak dlouho trvalo, než byli schopni se ke smrti herce, který ztvárnil roztomile sarkastického Chandlera Binga, nějakým způsobem vyjádřit.

Ve svém společném prohlášení pro magazín People tato pětice herců uvedla: „Všichni jsme naprosto zdrceni ztrátou Matthewa. Byli jsme víc než jen přátelé, jsme rodina. Je toho tolik, co bychom mohli říci, ale právě teď asi potřebujeme čas na truchlení, než zpracujeme tuto nepochopitelnou ztrátu. Časem řekneme více, až toho budeme schopni, ale prozatím jsou naše myšlenky a naše láska s Mattyho rodinou, jeho přáteli a všemi, kdo ho na světě milovali.“

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Čeští Přátelé opět spolu. Nabídku na dabing nového dílu ještě nedostali! Jiří Marek

Mezi ty, které zasáhl jeho náhlý skon, se kromě herců, co se v Přátelích vtělili do postav Rachel, Monicy, Joeyho, Pheobe a Rosse, a kteří by se také měli účastnit Perryho pohřbu, počítá jeho otec (a také herec) John Bennett Perry (82), jeho maminka Suzanne (75) s druhým mužem Keithem Morrisonem (76), uznávaným kanadským novinářem... a také Perryho pejsek jménem Alfred. Toho si herec známý i z komedií Můj soused zabiják, Jen blázni spěchají nebo Tři do tanga pořídil jako štěňátko v roce 2021. Nyní panují otázky o jeho dalším osudu.

Anketa

Která postava z Přátel je vaše nejoblíbenější?

Chandler
Ross
Rachel
Monica
Joey
Phoebe

Podle některých informací chce Perryho čtyřnohého kamaráda adoptovat Lisa Kudrowová, velká milovnice němých tváří. Lisa byla podle zdroje Daily Mail také velmi rozrušená ze smrti svého kamaráda a pracuje s teorií, zda si Matthew nemohl vzít některé ze svých předepsaných léků, které možná nebylo vhodné užívat před vstupem do horké vody. Právě ve vířivce bylo totiž jeho bezvládné tělo nalezeno - přivolaná záchranka mu už nedokázala pomoci. Ačkoliv v minulosti bojoval s drogovou závislostí, žádné nelegální látky u něj doma nalezeny nebyly.

Fotogalerie
59 fotografií