Knihu ještě před vydáním dostala do rukou redakce webu Page Six, která o jejím citlivém obsahu informovala. Herečka podle ní nechává fanoušky nahlédnout do svých nejtajnějších, nejtemnějších myšlenek a sama sebe nazývá „beznadějně romantickou otevřenou lidskou ranou“ a „výkupným za duši jakéhokoli krásného, zlomeného, sebestředného idiota“, který ji „loví“ a „vysává z ní životní sílu“.

„Tyto básně vznikly ve snaze vymýtit nemoc, která ve mně zakořenila kvůli mému mlčení. Celý život jsem se snažila udržet tajemství mužů, mé tělo bolí z toho, že nesu tíhu jejich hříchů,“ vysvětlila Foxová v předmluvě.

„Na těchto stránkách žije moje svoboda. Doufám, že moje slova mohou inspirovat ostatní, aby si vzali zpět své štěstí a svou identitu tím, že použijí svůj hlas k osvětlení toho, co bylo pohřbeno – ale ne zapomenuto – v temnotě,“ napsala k obsahu sbírky. 

Jedovatý, krásný kluk

Zatímco Foxová nejmenuje žádného ze svých minulých nebo současných partnerů přímo jménem, zdá se, že mnoho básní inspiroval její snoubenec Machine Gun Kelly (33, vlastním jménem Colson Baker) – a mohutné vzestupy a pády jejich vztahu od května 2020, kdy se dali dohromady, až po současnost. 

V různých pasážích knihy totiž herečka zmiňuje „dvaatřicetiletého narcise“, autorčinu „pravou lásku, dvojplamen“ a „samolibou rockovou hvězdu“, která „předstírá, že má dobré úmysly“.

„Jsi závislost, kterou nevyléčí žádné množství modliteb,“ stojí například v básni s názvem Krásný kluk je smrtící droga, která zřejmě odkazuje na popisek „Bolestivě krásný kluk“, jímž Foxová v srpnu 2020 prostřednictvím Instagramu vyznala lásku MGK. „Zabíjíš mě, ale moje srdce se tě nevzdá,“ píše herečka. 

Strmé vrcholy i pády

V lednu roku 2022 požádal mladý rapper slavnou herečku o ruku. Na sociálních sítích i na červených kobercích a společenských akcích se v té době oba chlubili svou láskou a nešetřili ani těmi nejsilnějšími slovy. 

Už o rok později, v únoru 2023, ovšem vyvolali spekulace o rozchodu, když herečka vymazala všechny fotky MGK ze svého Instagramu a dočasně si deaktivovala svůj účet po údajné hádce během Super Bowl víkendu v Arizoně. O několik dní později se slavný samozvaný „dvojplamen“ údajně usmířil a od té doby jim to zřejmě klape.

„Ale pak se to jednoho dne stalo. Jeden ze zmíněných idiotů mě nakonec zlomil,“ píše Foxová v předmluvě své knihy, čímž zřejmě naráží na nedávné zvěsti o rozchodu. „A ze mě se vylily tyhle básně, v nichž se objevují dříve nevyřčené pocity... izolace, trýzně, sebepoškozování, zoufalství, touhy, neklidu, vzteku a všeobecného utrpení,“ otevřela se hvězda Transformerů nebo hororu Bacha, kouše

Ztráta dítěte

Poslední dvě básně, nazvané I a II, odráží smutek nad bolestivým potratem. „Vedle postele máš ultrazvuk, 10 týdnů a 1 den ... myslíš, že kdyby mohla, nechala by dopis na rozloučenou?“ ptá se herečka. 

„Ale teď se s ní musím rozloučit. Zavírám oči a představuji si, jak tě pevně držím na hrudi, když tě vytrhávají z mého nitra,“ pokračuje. Na poslední stránce knihy text doplňuje ilustrace ženy držící dítě. „Zaplatím jakoukoli cenu, řekni mi, prosím, jaké je výkupné za její duši?“

Zprávy o tom, že by přišli o miminko, snoubenci nikdy oficiálně nepotvrdili ani nevyvrátili. MGK je nicméně silně přiživil, když do textu jedné ze svých písní s názvem Twin Flame (česky dvojplamen, pozn. red.) zakomponoval verše: „Jdi spát / uvidím tě ve svých snech (...) Tohle všechno mění / Teď tě musím osvobodit,“ zatímco na pozadí písně je slyšet tlukot srdce. Během svého vystoupení na udílení cen Billboard Music Awards v roce 2022 dokonce poprvé a naposledy skladbu pro přítomné publikum okomentoval. „Tuhle píseň jsem napsal pro moji ženu. Tohle je pro naše nenarozené dítě,“ řekl tehdy. 

 

Video
Video se připravuje ...

Megan Fox a Mike Tyson v reklamě /Youtube/

Fotogalerie
144 fotografií