Rostislav Čtvrtlík  podlehl rakovině v březnu 2011. Se zákeřnou nemocí bojoval dvanáct let. Nádor na mozku mu lékaři zjistili v době, kdy daboval Chandlera v seriálu Přátelé. Podstoupil tři náročné operace, ale věřil, že má vyhráno. „Chci se vrátit do práce,“ řekl tehdy Blesku. V listopadu se ale jeho stav velmi zhoršil. Z bytu na pražské Malé Straně, kde žil sám, musel být přemístěn do lékařské péče. Ke konci života už nikoho nepoznával.

Čtvrtlík se mezi operacemi a chemoterapiemi snažil pracovat. „Televize, knížky a procházky brzy začnou nudit,“ svěřil Blesku ještě za svého života. Hrál i v seriálech Kriminálka Anděl a Vyprávěj. Snažil se být soběstačný, vzhledem ke své těžké nemoci k sobě nechtěl nikoho připoutat. Z bližší rodiny se více stýkal jen s bratrem.

Herečtí kolegové se o Čtvrtlíkově smrti proto dozvěděli až z médií. Hercovou domovskou scénou bylo Divadlo pod Palmovkou.

Čtvrtlík se narodil v Olomouci roku 1963. Vystudoval Střední průmyslovou školu stavební v Lipníku nad Bečvou, poté herectví na pražské DAMU. První angažmá získal v brněnském Státním divadle. Zde ztvárnil např. Laertese v Shakespearově Hamletovi, Radúze v Zeyerově Radúzovi a Mahuleně aj.

V roce 1992 odešel do Divadla pod Palmovkou, kde byl doteď. Hostoval i v Divadle v Celetné, v divadle ABC, v Divadle Na Fidlovačce a v Divadle v Řeznické. Hojně se věnoval dabingu.

Video
Video se připravuje ...

Přátelé opět spolu! Nový trailer dává fanouškům naději, že se po 14 letech dočkají youtube.com/smasher

Fotogalerie
35 fotografií