Představitel filmového Thora Chris Hemsworth před několika měsíci zjistil, že má kvůli dvěma kopiím genu APOE4 až desetkrát větší šanci, že onemocní Alzheimerovou chorobou. Kvůli tomu posunul své zdraví v žebříčku priorit o něco výš a zavedl nejedno opatření. 

Hemsworthův soukromý španělský michelinský šéfkuchař Sergio Perera teď prozradil, že se změny promítly i do hercova jídelníčku. Nic, co bylo v krabičce, plechovce nebo jiném obalu, mu nesmí do úst!

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na atmosféru berlínské premiéry snímku Vyproštění 2, kam zavítal i Chris Hemsworth. • VIDEO IG: Ch. Hemsworth/C. Prieto

Perera už v minulosti pracoval hned pro několik hollywoodských hvězd – například Toma Cruise (61) nebo Leonarda DiCapria (48). Díky přátelství s Hemsworthovou španělskou manželkou Elsou Patakyovou (47) nakonec zakotvil právě u něj a už přes 10 let se stará o všechny jeho stravovací potřeby. 

Jen to nejzdravější

Za tu dobu musel herec kvůli rolím mnohokrát nabrat horu svalů nebo naopak zhubnout všechno, co se dalo – s čímž mu Perera věrně a efektivně vypomáhal. Strach z alzheimera ale Hemsworthovi připomněl, že není nezničitelný, a tak najel na o poznání zdravější notu. 

„Samozřejmě je to velký kluk, takže jeho tělo potřebuje hodně proteinů. Když přijde na svaly, jde na to čistě. Má rád grilované maso a zeleninu. Hodně se drží středomořské kuchyně se spoustou olivového oleje,“ prozradil webu News.com.au. Všechno, co dostane herec na stůl, musí být stoprocentně čerstvé. 

V hlavní roli zelenina

Základem Hemsworthova jídelníčku je prý čerstvá zelenina a spousta tekutin. „Nic z krabiček ani plechovek. Jednu věc dělá skoro nábožensky: každý den jí velký vydatný salát ze syrové, vařené a nakládané zeleniny, ořechů, semínek, se spoustou dobrých tuků a k tomu kousek steaku nebo velký kus ryby,“ práskl na svého zaměstnavatele.

Aby se udržel v dobré kondici, jí Hemsworth obvykle každé dvě až tři hodiny. Vedle zeleniny jsou jeho oblíbenou klasikou například vitaminová smoothie na míru, jogurt s chia semínky, mandlemi, ovocem nebo medem, celozrnný toast s vajíčky nebo červené maso. 

Video
Video se připravuje ...

Seroš X: Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem Reflex.cz

Fotogalerie
73 fotografií