Bývalá hvězda amerického televizního kanálu Food Network, celebritami vyhledávaný šéfkuchař Michael Chiarello, zemřel v sobotu 7. října v nemocnici Queen of the Valley Medical Center v Napě v Kalifornii. Tam byl hospitalizován kvůli akutní alergické reakci. Anafylaktický šok se mu pak stal osudným, nicméně dosud není jasné, zda jeho stav souvisel s jídlem... jak by se u kuchaře dalo očekávat. Jisté ale je, že se na věčnost odebral obklopen svými nejbližšími. 

„Hluboce truchlíme nad ztrátou našeho milovaného patriarchy Michaela,“ uvedla podle TMZ.com Chiarellova rodina ve svém společném prohlášení. „Jeho kulinářská brilantnost, bezmezná kreativita a neochvějná oddanost rodině byly jádrem jeho bytí. Sbližoval lidi prostřednictvím radosti ze společného jídla a u stolu vytvářel nezapomenutelné vzpomínky. Jeho odkaz bude navždy v lásce, kterou vléval do každého jídla. Všem nám vštípil, abychom si vychutnávali chutě života.“

Video
Video se připravuje ...

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich přiznal, co musí vařit podle kuchařky! Budete se divit! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Chiarello jako uznávané kulinářské eso v minulosti vařil třeba herečce Sophii Lorenové (89), herci Robertu Redfordovi (87) či fotbalistovi Davidu Beckhamovi (48), měl pořady na televizních kanálech PBS, Fine Living, Cooking Channel a výše zmiňované Food Network. Jeho kuchařská show Easy Enterifying With Michael Chiarello, která se dočkala celkem 10 sezón, získala cenu Emmy. Jako hostující šéfkuchař se Michael objevil v mnoha pořadech a vystupoval také v řadě talk show.

Fotogalerie
35 fotografií