Kultovní americká rocková kapela Aerosmith ruší ke smutku svých příznivců všechny své letošní koncerty, které se měly konat jako součást turné Peace Out: The Farewell Tour. Zpěvák Steven Tyler má nepříjemné a jistě velmi bolestivé zdravotní potíže. K jeho zranění došlo během vystoupení v sobotu 30. září. Zpěvák, jenž propůjčil svůj úžasný hlas hitům, jako je I Don't Want to Miss a Thing (což je píseň, která zazněla i ve filmu Armageddon), Crazy či Cryin', si při koncertu vážně poškodil hlasivky.

„S bolestí srdce musím říct, že jsem dostal přísný lékařský příkaz, abych příštích třicet dní nezpíval,“ prozradil na sociální síti sám Steven. „Budeme muset posunout několik termínů, abychom se mohli vrátit a podat vám výkon, který si zasloužíte.“ Stevenovo zranění hlasivek, během kterého došlo i k silnému krvácení, se však ukázalo být mnohem, mnohem horší, než se původně zdálo... „Jeho lékař potvrdil, že si kromě toho zlomil hrtan,“ šokovala skupina po víkendu prostřednictvím instagramu.

Jeho parťáci z kapely se dušovali, že rocker dostává nejlepší dostupnou lékařskou péči, která mu má zajistit co nejrychlejší uzdravení. „Vzhledem k povaze zlomeniny mu ale bylo řečeno, že trpělivost je nezbytná,“ stýskali si muzikanti s tím, že koncerty v rámci poslední koncertní šňůry byly odloženy na neurčito - dojde k nim někdy v roce 2024. „Nové termíny budou oznámeny, jakmile budeme vědět více,“ doplnili s tím, že až čas ukáže, jak dlouho bude Stevenova rekonvalescence trvat.

V poslední době je to již podruhé, co se kvůli Stevenovi ruší turné. Naposledy k tomu došlo v létě 2022. Tehdy byl ovšem důvod ještě smutnější - Tyler znovu podlehl své alkoholové závislosti. Po operaci nohy měl totiž muzikant bolesti, které řešil nadměrným pitím. A protože už s tímto démonem v minulosti jednou bojoval, měl své zkušenosti. Sám se dobrovolně rozhodl nastoupit protialkoholické léčení, stejně jako tehdy v roce 2009. Řada koncertů musela být zrušena a zklamaným fanouškům se vracely peníze....
Fotogalerie
31 fotografií