Přestože pár tvořili po dlouhých sedmnáct let, z nichž deset let byli oficiálně manželé, v květnu oznámili konec své dlouholeté lásky. Richard a já jsme se rozhodli přijmout, že náš svazek jemně a krásně ustal. Na počest tohoto poznání jsme se na začátku tohoto roku rozešli a vzájemně se emocionálně podporujeme během této masivní změny v našich životech,“ uvedl k tomu frontman Savage Garden na sociální síti.

V pondělí 18. září, tedy čtyři měsíce poté, skončila podle serveru TMZ.com u soudu jejich žádost o rozvod. Dokumenty potřebné k rozvodu příslušným orgánům v Los Angeles předal sám hudebník - a jako důvod uvedl ony obligátní „nepřekonatelné rozdíly“, které se po tolik let zřejmě daly nějak překonat... 

Australan Darren Hayes a Brit Richard Cullen spolu začali randit v roce 2005. Hned rok poté spolu uzavřeli civilní partnerství. Registrovaní partneři se pak stali regulérními manžely v roce 2013, kdy si dopřáli další veselku - tentokrát v USA, kde jsou manželství gayů legální. Nepořídili si spolu žádné děti, jenom „velmi roztomilého a potřebného pejska rasy labradoodle“, o kterého se hodlají i nadále společně starat. Pravděpodobně ale sdílejí po tolika letech prožitých bok po boku množství společného majetku, který si nyní během rozvodu musí nějak rozdělit.

Hayes se rázně vyjádřil ke všem spekulacím, proč jdou s manželem každý svou cestou: „Protože se na to lidé budou ptát, dovolte mi předem odpovědět na dosud nevyslovené ošklivé otázky – ne, nedošlo k žádnému skandálu, který by bylo třeba nahlásit, nedošlo k nevěře, není to ničí vina a není v tom žádná třetí osoba. Stále jsme nejlepší přátelé. Vždy budeme,“ zdůrazňoval muzikant, jenž se i v tuzemsku proslavil se svým parťákem Danielem Jonesem (50) prostřednictvím celé řady písniček - například Truly Madly DeeplyTo The Moon & Back či I Want You.

Fotogalerie
41 fotografií