"Bylo nám požehnáno spolu téměř tři dekády sdílet jako manžel a manželka milovaný svazek. Naše společná cesta teď ale prochází změnou, a rozhodli jsme se pokračovat v individuálním růstu každý zvlášť. Naše rodina pro nás byla vždy tou nejvyšší prioritou," oznámil pár.  

Potkali se v roce 1995, když byl Hugh na počátku své hvězdné kariéry obsazen do seriálu Correlli. Tam se setkal se svou budoucí manželkou. O 13 let starší kolegyně jej natolik ohromila, že se s ní o rok později oženil. Své „ano“ si řekli 11. dubna 1996. Po 27 let přestávali věkový rozdíl i Hughovu vážná nemoc, nezhoubnou rakovinu kůže, která se mu opakovaně vrací.

Po dvou neúspěšných pokusech o rodinu spolu adoptovali dvě děti - Oscara (23) a Avu (18) - a dlouho tvořili jednu z nejstabilnějších rodin světového showbyznysu. „Nic lepšího než ona mě v životě nepotkalo,“ prohlašoval ještě přede dvěma lety o své paní muž, jenž zazářil v X-Menovské filmové sérii v roli drsného Wolverina, v Česku natočil fantasy akčňák Van Helsing, a v muzikálech Největší showman a Bídníci zase předvedl své pěvecké nadání a neuvěřitelný hlasový rozsah. Stejně tak romantický byl i v den výročí svatby, tedy při takzvané stříbrné svatbě. Čtvrtstoletí po boku jediné ženy podle něj tehdy bylo „stejně přirozené jaké dýchání“. Dnes už je vše jinak...

Fotogalerie
30 fotografií