Hudební fanoušci, kteří letos v březnu přišli na předávání hudebních cen RTÉ Choice Music Prize v Dublinu, tenkrát ještě netušili, že svou irskou legendu Sinéad O'Connorovou vidí naposledy. Tehdy si zpěvačka, jež v roce 2018 konvertovala k islámu, přišla převzít cenu za nejlepší Klasické irské album roku.

Na snímcích je znát, jakou měla zpěvačka z ceny radost. Usmívala se, byla dojatá a mávala na fanoušky, kterým děkovala. Od té doby se svým příznivcům ozývala už jen skrze twitterový účet.

Úplně naposledy se fanouškům ukázala, když 9. července natočila video, v němž ukázala svůj londýnský byt. „Toto je můj krásný byt, tamhle jsou květiny, které jsem dnes dostala od přátel,“ brouzdala irská hvězda mobilem po svém apartmánu. Na videu byla vidět i její kytara pověšená na zdi, k níž zpěvačka dodala, že má v plánu s ní ještě složit pár písniček.

Nicméně je její poslední příspěvek na twitteru ze 17. července, kdy se rozepsala o svém zesnulém synovi Shaneovi (†17), jenž před dvěma lety spáchal sebevraždu. „Od té doby žiju jako nemrtvé noční stvoření… Byl láskou mého života, lampou mé duše. Byli jsme dvě poloviny jedné duše. Byl to jediný člověk, který mě kdy bezpodmínečně miloval. Bez něj jsem ztracená v bardu,“ zněla její poslední mrazivá slova před smrtí. Sinéad O'Connorová zemřela 26. července ve svém bytě v Londýně.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Sinéad O'Connor zveřejnila video, v němž v slzách promlouvá o zoufalství ze svých psychických nemocí. Přiznala, že utekla ze své rodné země a žije v motelu ve Spojených státech. facebook.com

Fotogalerie
63 fotografií