Tele2 Arena byla nabitá k prasknutí. „Hrát pro vás byl můj důvod k životu a vy jste byli naprosto úžasní,“ řekl mimo jiné zpěvák a skladatel Elton John, který se už koncem června rozloučil s fanoušky ve své rodné Británii, kde ho na hudebním festivalu v Glastonbury poslouchalo 120 tisíc lidí. Zpěvák hitů Crocodile RockI'm Still Standing nebo Candle In The Wind své fanoušky nadchl i ve Švédsku.

Publikum plakalo. „Bylo to neuvěřitelné. Ještě nemám slov, protože jsem to všechno ještě nestrávil,“ citoval AFP fanouška Antona Pohjonena, který na koncert dorazil z Finska. „Skoro brečíme,“ podotkl zase švédský učitel Conny Johansson. Padesátiletá Američanka Jeanie Kincerová pak řekla, že chtěla „být na konci, protože jsem byla příliš mladá na to, abych byla na začátku“.

Video
Video se připravuje ...

Elton John to rozjel v Praze a zabodoval! David Turek, Marek Pátek

Všichni byli jaksepatří naměkko. Aby také ne. Hudební kariéra rodáka z anglického města Pinner trvala celkem 52 let, v Praze vystoupil v roce 2019, a jeho závěrečné turné, během něhož odehrál přes 300 koncertů, kvůli pandemii covidu-19 v přeneseném smyslu trvalo téměř pět let. Šestasedmdesátiletý zpěvák získal pět cen Grammy a zvládl vystoupit na bezmála 4 600 představeních po celém světě.

O úspěšném zpěvákovi, jenž si zahrál i na pohřbu princezny Diany (†37), byl dokonce natočen film. Ten se jmenoval po jedné z jeho neznámějších písniček – Rocketman. Na konci svého posledního koncertu pak potvrdil, že skutečně „už nikdy nepojede na tour“. Naznačil ale, že by se fanoušci mohli dočkat alespoň „jednorázových akcí“. Ze světa hudby tak podle všeho Elton definitivně nezmizí...

Fotogalerie
37 fotografií