V rodině herečky Angeliny Jolieové a Brada Pitta vyrůstalo celkem šest dětí. Některé měly (někdejší) hollywoodské hrdličky spolu, jiné adoptovaly. Angelina razila zvláštní pravidlo – žádné dítě nesmí pocházet ze stejné země jako některý ze sourozenců. Syn Pax (19) proto pochází z Vietnamu, dcera Zahara (18) z Etiopie a syn Maddox (21) z Kambodže. Tato zásada se ale zdaleka netýká jen dětí adoptovaných, první společná dcera páru, Shiloh (17), přišla na svět v Namibii, a dvojčata Vivienne a Knox (14) v Paříži. Traduje se, že v jejich rodině neexistují žádná pravidla.

Tedy, jedno nepsané pravidlo asi ano - nikdo děti nevedl k tomu, aby si nacházely přátele i jinde než mezi příbuznými. Maddox například jednu dobu mluvil francouzsky, ačkoliv mu rozuměli pouze Angelina a bratr Pax. Shiloh zase nějaký čas odpovídala pouze těm, kdo ji oslovili jako „Johna“, a oblékala se výhradně do chlapeckých šatů. Prý ji k tomu přivedlo nadšení z filmu Peter Pan. Angelina vedla děti k charitě i k lásce k cestování - Zaharu a Shiloh vzala s sebou do Etiopie, aby viděly lékařské centrum, Maddox odjel do Iráku, což si sám přál coby narozeninový dárek.

Chování dětí vedlo k tomu, že od nich utíkaly zděšené chůvy, kterým se Angelininy výchovné metody nezamlouvaly. Chův rozhodně neměla Angelina nikdy málo - podle zdrojů Daily Mailu se počet chův pohyboval mezi šesti a devíti, přičemž každá se starala o jedno z dětí. Chůvy se však každý půlrok u dětí střídaly, to aby mezi nimi a dětmi nevzniklo příliš silné citové pouto. Děti měly navíc spoustu specifických přání. Když byly Shiloh tři roky a její sestře Zahaře pět, musely jim chůvy nosit jejich peřinky všude s sebou. Dokonce i na výlety nebo na nákup do obchodu...

Video
Video se připravuje ...

Angelina Jolie a její dcery na filmovém festivalu v Římě! Profimedia

Jedna z chův prý skončila kvůli tomu, že děti trvaly na pizze nebo čokoládě ke snídani a celkově si užívaly nezdravého jídla. Hlavně jim prý chutnaly křupky. Kromě toho si potomci kdysi tak populárního hereckého páru oblíbili i vařené cvrčky - Angelina je původně přinesla domů jen na ukázku, jako ochutnávku kambodžské kultury kvůli Maddoxovi. „To aby moje děti nebyly odříznuté od ničeho, co je součástí kultury jejich předků,“ řekla Angelina, čímž poukazovala na cizokrajný původ svých tří adoptovaných dětí.

Tento experiment, během kterého rodina ochutnávala i třeba smaženou tarantuli, měl však nečekaný průběh. Děti pak nechtěly jíst nic jiného! Nakonec musela Angelina zakročit a konzumaci netradičních pochoutek omezit. Prý se bála, aby z toho děti neonemocněly. „Když to domů začaly nosit po krabicích, zakázala jsem to. Ale je to tak dobré!“ smála se hvězda filmů Lara Croft, Narušení, Maleficent či Mr. & Mrs. Smith při rozhovoru pro magazín E!Online. Není divu, že takové stravovací návyky nebyly úplně optimální pro každou chůvu...

Fotogalerie
54 fotografií