Conor Kennedy přiznal, že strávil dlouhé měsíce bojem na Ukrajině, teprve až když se živý a zdravý vrátil do USA. Kvůli slávě svého jména totiž jednak nechtěl, aby s ním na frontě zacházeli jinak než s ostatními, a zároveň si nepřál, aby si o něj doma jeho blízcí dělali starosti.

„Vím, že se to dostane na veřejnost, a tak jsem chtěl říct svou verzi jako první,“ začal dlouhé vyjádření, které publikoval na svém účtu na instagramu. „Stejně jako mnohými jinými mnou hluboce pohnulo aktuální dění na Ukrajině. Chtěl jsem pomoci. Když jsem se dozvěděl o ukrajinské mezinárodní legii, věděl jsem, že tam musím jít. Hned druhý den jsem vyrazil na ambasádu a narukoval,“ svěřil se.

Nikdo o tom nevěděl

„Jednomu jedinému člověku tady jsem prozradil, kde budu, a jednomu jedinému člověku tam jsem prozradil své pravé jméno,“ pokračoval. Conor před nástupem na frontu neměl žádné vojenské zkušenosti a podle svých slov nepatřil mezi nejlepší střelce, byl ale schopen nosit těžké náklady a rychle se učil. „Byl jsem ochotný tam zemřít,“ uvedl. Po dohodě s koordinátory byl poslán na severovýchodní frontu.

Conor se také svěřil, že ho samotného překvapilo, jak moc dobře se cítil v roli vojáka. „Je to strašidelné. Ale život je jednoduchý. A odměna za to, když v sobě najdete odvahu a děláte dobro, je obrovská,“ popsal svou zkušenost.

Důvod svého návratu nekomentoval. „Mí přátelé tam vědí, proč jsem se musel vrátit. Vím, že mám velké štěstí, že jsem se vrátil živý, ale veškerá rizika bych klidně podstoupil znovu,“ uvedl s tím, že válka je nicméně skutečně strašná a lidé, které na Ukrajině poznal, považuje za nejodvážnější, jaké kdy poznal.

Prasynovec JFK a milenec Swiftové

Conor je synem právníka Roberta F. Kennedyho mladšího (68) a vnukem bývalého ministra spravedlnosti USA Roberta „Bobbyho“ F. Kennedyho (†42), mladšího bratra někdejšího prezidenta USA Johna F. Kennedyho (†46). V době dospívání Conor tvořil pár se zpěvačkou Taylor Swiftovou. Slavný pár tehdy velmi zaujal světová média.

Video
Odemknout video

Rosemary Kennedyová: Mentálně retardovaná sestra bývalého amerického prezidenta Videohub

Fotogalerie
106 fotografií