Clenneyová, která vystupuje pod pseudonymem Courtney Tailor, byla vzata do vazby ve středu 10. srpna na Havaji. K vraždě, ze které je obviněná, došlo letos v dubnu. Rodina zavražděného teď pro modelku požaduje doživotí.

K tragickému incidentu došlo v neděli 3. dubna večer v luxusní budově One Paraiso v americkém Miami, kde dvojice bydlela. „Víme, že mezi nimi došlo k fyzické potyčce, než byl Christian pobodán,“ sdělil deníku Daily Star mluvčí tamní policie.

Policii a záchrannou službu měla zavolat právě Courtney. Bezprostředně po incidentu vyhrožovala, že si sáhne na život, a tak musela být převezena do psychiatrické léčebny. Christian útok nepřežil a v nemocnici byl prohlášen za mrtvého.

Obhajoba sebeobranou

Modelčin právník Frank Prieto tvrdí, že jednala v sebeobraně poté, co ji Obumseli napadl. Hvězda instagramu prý Obumseliho bodla, když ji chytil pod krkem. Dvojice spolu chodila necelé dva roky a měla „bouřlivý“ vztah, tvrdí právník.

Obumseli byl násilník, nejhorší druh násilníka,“ uvedl v prohlášení pro The Post. „V soukromí manipuloval a zneužíval Courtney, když si myslel, že u toho nikdo není,“ dodal. 

Nebyl takový, tvrdí rodina

To ale rodina oběti odmítá. Nemáme důvod se domnívat, že to byl případ sebeobrany. Byl vychován v dobré rodině se silnou morálkou, silnými hodnotami. Nebyl takový,“ uvedla pro televizi CBS Miami sestřenice Obumseliho Karen Egbunová. 

Nyní již kráska sedí za mřížemi. „Byla zatčena na základě zatykače vydaného Miami-Dade County na Floridě za trestný čin vraždy druhého stupně,“ potvrdila médiím policie. Právník Clenneyové je ze zatčení údajně šokován, protože jeho klientka po celou dobu spolupracovala a v případě obvinění se byla připravena vzdát policii dobrovolně.

Rodina požaduje doživotí

Advokát rodiny zavražděného Larry Hanfield uvádí, že rodina si přeje spravedlnost ve formě doživotního trestu pro Clenneyovou. Policie se prý v minulosti nechala ovlivnit modelčinými blond vlasy a modrýma očima a nepostupovala tak tvrdě, jak měla. 

Handfield zdůraznil, že Clenneyová nebyla vzata do vazby, přestože na ni byl v Kalifornii vydán zatykač pro veřejný případ intoxikace z roku 2015. Clenneyová měla také v době vraždy na krku soudní řízení v Texasu kvůli řízení pod vlivem v roce 2020.

Video
Video se připravuje ...

Na doživotí odsouzený vrah Bohumil Vacík. Je možné, že je podmínečně propuštěn? Videohub

Fotogalerie
45 fotografií