Když zpěvačka Beyoncé Knowlesová vydala své nové album Renaissance, mezi fanoušky zavládlo nadšení. Na novou desku čekali několik let a všichni se už nemohli dočkat nových hitů z dílny slavné krásky. 

O to větší přišel šok, když se ozvala zpěvačka Kelis Rogersová (42) s tím, že jí Beyoncé hudbu ukradla. V písni s názvem Energy se totiž v pozadí objevil sample z hitu Milkshake, který Kelis vydala v roce 2003. Problém je, že Beyoncé na nic takového neměla povolení a zpěvačku se neobtěžovala ani kontaktovat. 

To ovšem není poslední problém, se kterým se čokoládová kráska musela vypořádat. V textu další písně s názvem Heated totiž použila slovo „spazzin“. Slangový výraz už je dnes ale vnímaný jako značně nevhodný. Slovo, které označuje ztrátu fyzické či emocionální kontroly nad sebou samým, totiž vychází z výrazu pro spastickou neboli centrální obrnu, tedy nemoc, která silně ovlivňuje hybnost i kognitivní funkce člověka.

Beyoncé kritizované písně musela krátce po vydání předělat. V songu Energy už melodie z hitu Milkshake není; místo toho jen Beyoncé zpívá „la la la“ bez hudebního doprovodu. Přepsala i text písně Heated. Tak snad nevyplave něco dalšího!

Video
Video se připravuje ...

Účes podle Beyoncé: Jak dosáhnout objemu i bez příčesku? Adam Balažovič

Fotogalerie
77 fotografií