O smrti slavného návrháře informovala jeho rodina. „S hlubokým zármutkem rodina Kekanových potvrzuje předčasný skon mezinárodně úspěšného módního návrháře, syna, otce a bratra Leboganga Quiteria Kekany po krátkém boji s rakovinou,“ stojí v oficiálním prohlášení. Návrhář zemřel v neděli 17. dubna ve svém domově v Johannesburgu. Kekana žil na okraji jihoafrické metropole na bohémském předměstí Melville.

Návrhář se proslavil hlavně spoluprací s Georgem Maleluem. Umělecká dvojice se údajně v dobrém v roce 2019 rozešla a od té doby Kekana pokračoval v práci sólo.

A dařilo se mu dobře: oblékal například herečky Terri J. Vaughnovou (52), Dineo Moeketsiovou (34) a Thando Thabetheovou (31) nebo legendární Beyoncé (40). Pro tu vytvořil například pompézní zelenou róbu, kterou oblékla na festivalu Global Citizen v roce 2018.

Rakovina mu byla diagnostikována v roce 2021. U Kekany se objevil mnohočetný myelom, tedy nádorové onemocnění napadající plazmatické buňky, které se akumulují v kostní dřeni. Nemoc často postihuje více oblastí těla, jako je páteř, lebka nebo žebra.

Návrhář po sobě zanechal jednoho syna.

VIDEO: Účes podle Beyoncé: Jak dosáhnout objemu i bez příčesku?

Video
Video se připravuje ...

Účes podle Beyoncé: Jak dosáhnout objemu i bez příčesku? Adam Balažovič

Fotogalerie
53 fotografií