Zpěvačka Mária Podhradská, pro Čechy známá například z pohádek Sen o krásné panně nebo Sedmero krkavců, pro Slováky zase jako Spievanka (Zpívánka) z dětských pořadů a živých vystoupení, zažívá opravdu nelehké období. Jejímu manželovi Mirovi Čačíkovi totiž lékaři diagnostikovali agresivní formu leukemie.

Podhradská kvůli tomu letos veškerá vystoupení zrušila a před děti místo sebe poslala náhradu. Všechnu sílu teď potřebuje věnovat rodině... 

Čačík je zároveň i manažer rodinné firmy, takže situace vedle rodinného života zkomplikovala i ten pracovní. „Uvědomila jsem si, že je důležité nechat si pomoct. Ze dne na den bylo všechno na mně, firma musela fungovat, děti jsou jen na mně. U nás nákupy a vaření obstarával můj manžel. Velmi mi pomohlo, když nám navařili kamarádi, nebo když vzali nejmladší dceru na kroužky. Tak jsem si aspoň občas mohla sednout a nebýt stále v běhu,“ svěřila se silně věřící zpěvačka pro slovenský Konzervatívny denník Postoj. Manželé vychovávají syna (19) a dvě dcery (17 a 12). 

Děsivou diagnózu se Čačík dozvěděl už na konci loňského roku a v prosinci ho přijali do nemocnice. Tam se pak v průběhu léčby ještě ke všemu nakazil covidem-19. „Na nikoho jsme se nezlobili, nedalo se tomu úplně zabránit, ale byl to velký stres. Právě se jim podařilo chemoterapií snížit všechny hodnoty na nulu a tehdy dostal covid. V té chvíli se báli všichni – doktoři i my. Naštěstí mu mohli podat monoklonální látky a přežil to dobře,“ popsala těžké chvíle. 

Čačíkova nemoc je velmi vážná už sama o sobě.Stejnou diagnózu si vyslechl například Karel Gott (†80) nebo Andy Hryc (†71). „Tato forma leukemie je akutní, velmi rychle postupuje. To, že přišel k lékaři brzy, bylo důležité,“ vysvětlila Podhradská. V současnosti má Čačík za sebou transplantaci kostní dřeně a léčba postupuje úspěšně. 

VIDEO: Leukemie: nemoc, kterou trpěl i Karel Gott - příznaky, příčiny, léčba

Video
Video se připravuje ...

Leukémie: nemoc, kterou trpěl i Karel Gott - příznaky, příčiny, léčba Videohub

Fotogalerie
38 fotografií